Actualitate

Municipiul Sibiu va intra în carantină. Urmează Cluj-Napoca?

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu și comuna Șelimbăr urmează, cel mai probabil, să intre în carantină de vineri. Decizia îi aparține lui Raed Arafat.

Municipiul Sibiu va intra în carantină. Urmează şi Cluj-Napoca ?

 

 


Miercuri seara, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au aprobat Hotărârea 82/2020 care stabilește publicarea zilnică a ratei de incidență cumulată din localitățile unde se impun măsuri conform prevederilor în vigoare și Hotărârea 83/2020 în care Spitalul de Psihiatrie „Doctor Gheorghe Preda” Sibiu devine spital suport Covid-19 şi va asigura 23 de paturi pentru pacienţii cu afecţiuni psihice infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, conform Mesagerul de Sibiu.

 


De asemenea în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS COv-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii.

Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină și o serie de măsuri suplimentare pentru municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.


„În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, anunță Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

După Sibiu urmează şi Cluj-Napoca ?

Rata de infectare în Municipiul Sibiu a depăşit 11 la mia de locuitori, motiv pentru care autorităţile au pregătit măsura de carantinare şi câteva reguli aspre.


Rata de infectare a ajuns luni, 9 noiembrie, la 7,59 în Municipiul Cluj-Napoca. Autorităţile vor actualiza mâine informaţiile cu privire la rata de infectare, fiind aşteptată o nouă creştere spectaculoasă după ce în ultimele trei zile au fost raportate 1.500 de cazuri noi în tot judeţul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter