Actualitate

Ce se înțelege prin „terasă”? Arafat: „Dacă au acoperiș și două laturi, sunt spații închise. Activitatea se suspendă”

Șeful DSU Raed Arafat a explicat în ce regim sunt încadrate cele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți.

Ce se înțelege prin terasă? Arafat: „Dacă au acoperiș și două laturi, sunt spații închise. Activitatea se suspendă” Ce se înțelege prin terasă? Arafat: „Dacă au acoperiș și două laturi, sunt spații închise. Activitatea se suspendă”

 

 


Raed Arafat a explicat în ce regim sunt încadrate terasele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți și a precizat că ele devin închise conform legii produselor de tutun unde a fost reglementată noțiunea.

 


„Cu răcirea vremii, la unele terase, chiar dacă sunt în afara spaiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-au pus sticlă și diverse tipuri de pereți, pentru a păstra căldura, dar ele devin spații închise. Definirea este clară, încât acelea care se încadrează în definirea spațiilor închise, așa cum a fost prevăzută în legea produselor de tutun, un spațiu închis este cel care are acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare.

Orice spațiu care are astfel de descriere se tratează ca spațiu închis și se aplică regula spațiilor închise din restaurante după incidență. Aceste spații nu pot fi tratate ca terase în spații deschise”, a declarat Raed Arafat, vienri.


Articolul 8 din Hotărârea CNSU privind restricțiile care intră în vigoare luni, 9 noiembrie, definește precis ce se înțelege prin „terasă”.

Art.8: Se propune ca, pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, cu modificările și completările ulterioare, le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa nr. 3, art. 6 pct. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19.


CITEȘTE ȘI

Arafat: Creșele și after-school-urile rămân DESCHISE

 

abonare newsletter