Actualitate

Cele mai spectaculoase apartamente din Cluj-Napoca. Design-uri unice, de la „horror” la vintage. GALERIE FOTO

În Cluj-Napoca se găsesc cele mai mari prețuri când vine vorba de piața imobiliară din România, dar în orașul transilvănean se regăsesc și apartamente unice de închiriat.

 

 


Multe apartamente date spre închiriere în Cluj-Napoca au aspecte unice. Pe unele le putem numi „ciudate”, iar pe altele spectaculoase.

 


Acestea pot porni de la design-uri chiar horror, dar unele surprind prin frumusețea lor retro sau interbelică.

Apartamentul straniu din centrul orașului

Unul dintre apartamentele cu design unic din Cluj-Napoca este cel din imaginile 1, 2 și 3 din galeria foto, cu un aspect stradiu, ceva ce am putea numi „ciudat”, dar în același timp extravagant. Brațele care ies din tavan și siluetele din pereți îți pot da senzația că te afli într-un film de groază, iar decorațiunile și manechinele par a fi rupte dintr-un basm.


Apartamentul este de închiriat, așa că oricine vrea să trăiască o experiență de senzație, are ocazia la Cluj. Acesta arată ca un tărâm fictiv și este situat chiar în centrul municipiului, în locul unei foste cafenele care era faimoasă pentru design-ul unic, care a fost păstrat.

Apartamentul este format dintr-un living cu bar, un dormitor cu un pat imens, în spatele căruia se află o hartă, iar deasupra lui decorațiuni de tip vârtej. Totodată, există și o cameră a oaspeților în care decorațiunile păstrează aceeași atmosferă.


Apartamentul cu istorie - fostul atelier al unui cunoscut pictor clujean

Un alt apartament deosebit din orașul cunoscut ca inima Transilvaniei (imaginile 4, 5 și 6), este cel care s-a construit într-o clădire din secolul 19, unde se afla atelierul unui cunoscut pictor clujean, Incze Ferenc, care deseori era caracterizat ca fiind un „artist controversat”. Pictorul a devenit și mai cunoscut după ce a câștigat un premiu la Salonul din Paris, din 1973.

Persoanele care iubesc perioada interbelică o să fie surprinse de arhitectura apartamentul, care este specifică acelei perioade. Chiar îl pot închiria în regim hotelier dacă doresc ca șederea lor la Cluj să fie una specială. Apartamentul este decorat cu elemente interbelice, iar lemnul este predominant și simplitatea este unul dintre caracteristicile sale principale.


Apartamentul „urban”

O locuință care scoate la suprafață o combinație dintre vechi și nou, este apartamentul „urban” aflat în mijlocul municpiului Cluj-Napoca (imaginile 7, 8 și 9). Acest apartament conține elemente și picturi vintage, amplasate într-un context contemporan. Acest lucru îl face să fie special, diferit de alte locuri de cazare.

Lemnul de ștejar care pare învechit și obiectele specifice altor vremuri, amplasate prin toate încăperile, îi conferă apartamentului o atmosferă aparte. Baia este foarte complexă și impresionează prin construcția sa din cărămizi, mozaic din ciment și beton.

Apartamentul franțuzesc

În Cluj-Napoca regăsim și un apartament franțuzesc, specific regiunii Provența, cu o arhitectură extravagantă, care poate fi observată în ultimele imagini din galeria foto atașată materialului (imaginile 10, 11 și 12). Și acesta se află tot în zona centrală a orașului, un loc convenabil pentru o ședere pe o perioadă scurtă de timp.

Ce este special la acest apartament este modul în care au fost creați pereții săi, complet din cărămidă, care îi conferă un aspect unic. Tavanele în formă de bolte și elementele din lemn masiv dau locuinței atmosfera unui conac franțuzesc.

Fotografiile sunt preluate de pe internet/site-uri de profil.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată cele mai luxoase apartamente din Cluj-Napoca? GALERIE FOTO

 

Adevărata viaţă de LUX, la Cluj. Cum arată un APARTAMENT CU PISCINĂ în living? – GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter