Actualitate

Târgul de Crăciun, sub semnul întrebării. Emil Boc: „Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți”

Târgul de Crăciun stă sub semnul întrebării în anul pandemiei de coronavirus. Ar putea fi anulat în totalitate sau organizată o ediție mai restrânsă.

Târgul de Crăciun, sub semnul întrebării. Emil Boc: „Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți”

 

 


Primarul Emil Boc a declarat că o decizie privind organizarea Târgului de Crăciun anul acesta la Cluj-Napoca va fi luată după data de 15 noiembrie, când Guvernul va prelungi starea de alertă.

 


Dacă autoritățile vor decide care acesta să fie organizat, Târgul de Crăciun va fi mult mai restrâns anul acest, a afirmat primarul, cel mai probabil fiind restricționat numărul persoanelor din incinta Pieței Unirii, dar și a căsuțelor cu comercianți.

„Decizia va fi luată după 15 noiembrie, când vor apărea reglementările pentru prelungirea stării de alertă. În acea hotărâre se va preciza în ce condiții se vor putea organiza, dacă se vor putea organiza ceva evenimente. Când va apărea această hotărâre o vom studia și în funcție de ce scrie acolo, vom putea lua deciziile aferente. Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți, asta este destul de clar. Astăzi nu vă pot da răspunsul final la această întrebare, după ce vom vedea decizia luată în 15 noiembrie și evoluația națională a pandemiei, vom putea lua o decizie.


Am discutat cu organizatorii Târgului de Crăciun, au înțeles acest lucru. Ei sunt pregătiți și să nu organizeze, dar dacă se va organiza cu un număr limitat de căsuțe, ei vor putea face acest lucru până la Crăciun și după data de 15 noiembrie”, a spus Emil Boc.

Fără paradă de 1 Decembrie anul acesta

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va prelungi starea de alertă, printr-o Hotărâre de Guvern, care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie și care va reglementa și modul în care va fi marcată Ziua Națională a României. Acesta a subliniat că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului Covid19 și nu va exista paradă.


„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat Orban.

Acesta a mai precizat că Ziua Națională va fi marcată, însă fără parada militară la care în alți ani participau zeci de mii de oameni în toate marile orașe ale țării.


Sărbători în pandemie

Președintele României a afirmat miercuri, într-o conferință de presă, că nu s-a luat în discuție carantinarea țării, dar a precizat că anul acesta „ ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”, adică „în și cu familia”.

Președintele a spus că nu s-a discutat despre o eventuală stare de urgență în perioada sărbătorilor. Klaus Iohannis cere oamenilor să petreacă Crăciunul cu familia pentru a Evita luarea unor măsuri drastice.

„Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. (...) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului - este sărbătoare în şi cu familia”, a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI

Crăciun și Revelion atipice din cauza pandemiei COVID19. Arafat: „Sărbătorile ar trebui adaptate acestui virus”

 

abonare newsletter