Actualitate

Vești bune pentru clujeni. Taxele și impozitele nu vor fi majorate în 2021!

Primarul Emil Boc a anunțat că taxele și impozitele locale nu vor crește în 2021, la Cluj-Napoca.

Vești bune pentru clujeni. Taxele și impozitele nu vor fi majorate în 2021! Vești bune pentru clujeni. Taxele și impozitele nu vor fi majorate în 2021!

 

 


Edilul a anuțat că va propune consiliului local ca taxele și impozitele să își păstreze același nivel ca și anul acesta, singura modificare care va apărea fiind în urma indexării obligatorie cu rata inflației.

 


„Primăria va menține același nivel al impozitelor și taxelor locale și pentru anul 2021. Nu se va majora nicio taxă și niciun impozit local. Potrivit legii, ele se vor indexa cu 3,8%, care este o obligație legală, cu rata inflației aferentă anului respectiv. În rest, taxele și impozitele locale nu se măresc la Cluj-Napoca în 2021. Această propunere o voi înainta consiliului local”, a anunțat Emil Boc.

Reduceri la taxe pentru clădirile „verzi”

În ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus, primarul a anunțat că facilitățile oferite pentru clădirile verzi vor fi păstrate și anul viitor pentru investitorii din Cluj-Napoca.


„Păstrăm facilitățile pentru investitori, facilitățile pentru clădirile verzi. În continuare, va fi operabilă acea susținere financiară prin reducere cu 50% a taxelor pe clădire, dacă aceasta este „verde”, conform reglementărilor în vigoare. Este un lucru care arată încă o dată orientarea foarte clară spre latura verde, nepoluantă a orașului.

De asemenea, aplicăm cele mai mici taxe pentru firmele din parcurile industriale. Susținem acest sector și menținem schemele de ajutor de stat. Deja, pentru 2020, valoarea totală a schemelor pentru ajutor de sta a depășit 9 milioane de lei pentru firmele eligibile”, a mai spus Boc.


Toate taxele și impozitele vor putea fi plătite online anul viitor

Primarul Emil Boc a afirmat că toate taxele și impozitele ar putea fi plătite online anul viitor, aceasta fiind o prioritate a administrației locale. La fel, numărul de autorizații care pot fi emise online va crește.

„Toate taxele, toate impozitele care trebuie plătite la Primăria Cluj-Napoca dorim să poată fi plătite online. Astăzi, cam 65-66% dintre ele pot fi plătite online, dar obiectivul este ca toate acestea să fie plătite online anul viitor. Am dispus, de asemenea, ca toate avizele și autorizațiile pe care le emite Primăria Cluj-Napoca să poată fi emise în format online, cu puține excepții, unde legislația națională este mai complicată, mă refer la autorizații de construcție, unde este un volum mare de documente. Dimensiunea digitală este de neoprit, la fel și cea verde. Fiecare om din primărie trebuie să gândească în acești doi termeni”, a mai spus Boc.


CITEȘTE ȘI

„Tichetul albastru”, în premieră la Cluj-Napoca! Cum și la ce poate fi folosit?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter