Actualitate

„Tichetul albastru”, în premieră la Cluj-Napoca! Cum și la ce poate fi folosit?

O nouă premieră la Cluj-Napoca. Administrația locală introduce „tichetul albastru”, un sistem prin care audiențele și relațiile cu publicul se vor desfășura online.

„Tichetul albastru”, în premieră la Cluj-Napoca! Cum și la ce poate fi folosit? „Tichetul albastru”, în premieră la Cluj-Napoca! Cum și la ce poate fi folosit?

 

 


Începând de astăzi, peste 500 de funcționari și directori din adiministrația locală vor putea realiza audiențe și relații cu publicul și online. Cetățenii care au dosare în lucru la direcțiile din Primăria Cluj-Napoca pot solicita un „tichet albastru”, adică o întâlnire online pe o patformă web, în cadrul căreia poate cere lămuriri, detalii și informații cu privire la dosar.

 


„De astăzi, 524 de funcționari ai primăriei realizează audiențe și relații cu publicul online. Audiențele le acordă directorii, iar relațiile cu publicul, funcționarii de execuție din primărie. Suntem prima primărie din România care asigură audiențe și relații cu publicul online pentru toți funcționarii care au abilități de execuție. Se poate solicita acest tichet albastru, care va pune cetățenii în legătură directă cu funcționarul care are în operare cererea sau dosarul tău. Întâlnirile au loc prin platforma Webex sau telefonic. Pot solicita un tichet albastru online cetățenii care au un dosar în lucru la Primăria Cluj-Napoca sau cetățenii care au primit deja un răspuns cu privire la cerere, dacă doresc lămuriri în limita a 30 de zile de la oferirea acestuia”, a declarat primarul Emil Boc, într-o conferință de presă.

De la depunerea cererii de tichet albastru, funcționarul solicitat are 48 de ore să se pregătească pentru întâlnirea online. Discuțiile vor rămâne consemnate în sistemul informatic al primăriei, iar inspectorul înregistrează această conversație.


Orice cetăţean care are în lucru un dosar la urbanism, patrimoniu, direcţia tehnică de la siguranţa circulaţiei sau alte direcții din Primăria Cluj-Napoca poate solicita tichetul albastru, adică audiențe online.

„Poate trebuie să prelungeşti autorizaţia de construire, ai un contract de închiriere, vei avea legătura directă cu funcţionarul care are în lucru dosarul tău. De asemenea, cei care au primit un răspuns şi au nevoie de clarificări pot să ceară aceste audienţe online şi vor primi programarea cu răspunsul în maxim 30 de zile”, a mai spus Boc.


Edilul Emil Boc va face parte la rândul său din acest proiect şi promite să răspundă la cât mai multe solicitări.

Cum se utilizează tichetul albastru?

Pentru programarea online a unei întrevederi la personalul de execuție din cadrul instituției, solicitantul trebuie să urmeze următorii pași:


- Se accesează www.primariaclujnapoca.ro, secțiunea Administrație/Servicii online/Comunicarea cu publicul/ Solicitare Tichet Albastru.
- Se introduce numărul de înregistrare al dosarului/cererii, numele și prenumele și data depunerii dosarului/cererii despre care dorește să discute.
- Se alege data și ora la care dorește să aibă loc comunicarea directă cu angajatul la care se află/s-a aflat cererea/dosarul în operare.
- Se completează câmpurile cu numărul de telefon și adresa de e-mail.
- Se va primi pe e-mail link-ul întrevederii online, programată conform datelor completate.
- Durata maximă a întâlnirii este de 15 minute și se desfășoară prin platforma WebEx .

La solicitarea cetățeanului, întrevederea poate să se desfășoare și telefonic sau, în ultimă instanță (când condițiile vor permite), fizic, la sediul instituției.

Programarea se face la ultimul utilizator din Infocet (sistemul intern de management al documentelor) al solicitării care face obiectul întrevederii, respectiv la angajatul care are în operare documentul sau care a formulat răspunsul, după caz. La data și ora solicitată, cetățeanul și funcționarul Primăriei discută pe subiectul cererii.

Rolul Tichetului Albastru în managementul acestui proces de comunicare cetățean - inspector este de a sincroniza toate informațiile necesare pentru rezolvarea unui act administrativ atât pentru cetățean cât și pentru inspectorul responsabil. Astfel, la finalul discuției, angajatul are obligația să creeze înregistrarea aferentă Tichetului Albastru, care să conțină concluziile întrevederii, apoi, după generarea automată în Infocet, să descarce documentul și să îl trimită prin e-mail cetățeanului.

Dacă, în urma analizei, persoana responsabilă constată că este necesar să fie transmise documente în completare, se procedează în felul următor: în cazul în care este nevoie de documente originale, acestea urmează să fie depuse la registratură, sau direct la angajatul căruia i-a fost repartizată cererea, după caz, în conformitate cu legislația în vigoare; în cazul în care nu este nevoie de documente originale, acestea pot fi trimise prin e-mail.

CITEȘTE ȘI

Primăria cumpără „plămâni verzi” pentru Cluj-Napoca. Sistemele inteligente „inspiră” aer murdar și „expiră” aer curat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter