Actualitate

Adio, paradă de 1 Decembrie! STAREA de ALERTĂ va fi prelungită

Starea de alertă va fi prelungită printr-o Hotărâre de Guvern, care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie și care va reglementa modul în care va fi marcată Ziua Națională a României.

Adio, paradă de 1 Decembrie! STAREA de ALERTĂ va fi prelungită Adio, paradă de 1 Decembrie! STAREA de ALERTĂ va fi prelungită

 

 


Premierul Ludovic Orban anunță că Executivul va prelungi starea de alertă, printr-o Hotărâre de Guvern, care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie și care va reglementa și modul în care va fi marcată Ziua Națională a României. Acesta a subliniat că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului Covid19 și nu va exista paradă.

 


Adio, paradă de 1 Decembrie!

„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat Orban.

Acesta a mai precizat că Ziua Națională va fi marcată, însă fără parada militară la care în alți ani participau zeci de mii de oameni în toate marile orașe ale țării.


„Normal că vom sărbători Ziua Națională, e Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte, care să țină cont de numărul maxim de persoane într-un spațiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli pe care le vom respecta cu strictețe”, a mai adăugat premierul.

Starea de alertă va fi prelungită în noiembrie

Șeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni și care va reglementa și modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.


„Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condițiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai spus Orban.

CITEȘTE ȘI:


România nu ia în calcul un LOCKDOWN. Restricțiile vor fi luate în continuare la nivel local

 

 

 

Fără petreceri private de Revelion! Orban:„Românii se pot caza la hotel, dar petrecerile vor fi interzise”

 

 

 

abonare newsletter