Actualitate

România nu ia în calcul un LOCKDOWN. Restricțiile vor fi luate în continuare la nivel local

În ciuda deciziei de carantinare a mai multor state europene, România nu va intra într-un nou lockdown. Autoritățile continuă impunerea restricțiilor la nivel local, acolo unde se impune.

România nu ia în calcul un LOCKDOWN. Restricțiile vor fi luate în continuare la nivel local România nu ia în calcul un LOCKDOWN. Restricțiile vor fi luate în continuare la nivel local

 

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, că autoritățile nu iau în calcul scenariul unui lockdown în România, ci doar aplicarea unor restricții la nivel local, unde situația epidemiologică impune acest lucru.


 

România nu intră în carantină totală

„Nu luăm în calcul un lockdown, ci luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea unor restricții la nivel local acolo unde se impune, cât mai repede posibil”, a spus ministrul Sănătății.


În ceea ce privește desfășurarea cursurilor elevilor, Tătaru a afirmat că recomandă „tipul de școală față în față, în măsura în care se poate face acest lucru.”

Acesta a adăugat că nivelul de transmitere a virusului diferă de la o localitate la alta și de la un județ la altul și că din acest motiv comitetele locale pentru situații de urgență sunt cele care iau decizia în cazul suspendării cursurilor.


„Comitetele locale analizează și în funcție de evoluție pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece pe un scenariu trei (participarea tuturor elevilor la activități - n.r.)”, a spus Tătaru.

CITEȘTE ȘI:


Cele mai stricte măsuri anti-COVID19 luate în țările europene. Circulația interzisă noaptea, închidere totală, școala EXCLUSIV online

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter