Actualitate

Vreme ca de iarnă la munte, în weekend. Meteorologii anunță zăpadă și vânt puternic

Meteorologii anunță intensificări ale vântului, lapoviță și ninsoare în zonele montane ale țării, în acest weekend.

Vreme ca de iarnă la munte, în weekend. Meteorologii anunță zăpadă și vânt puternic

 

 


Meteorologii au emis o informare meteo, valabilă în intervalul 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00, în zonele montane ale țării. 

 


În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50...60 km/h.


Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.


CITEȘTE ȘI

Imagini de poveste la Băișoara, unde iarna și-a intrat în drepturi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter