Actualitate

România, țara cu cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană. Unde se găsește cea mai ieftină benzină în Cluj

România este țara cu cei mai ieftin carburanți, conform unor date oferite la nivel european.

România, țara cu cei mai ieftin carburanți din Uniunea Europeană. Unde se găsește cea mai ieftină benzină în Cluj

 

 


România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată ultimele date ale Oil Bulletin, publicaţie a Comisiei Europene.Astfel, începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru.

Bulgaria are cel mai mic preţ la benzină, respectiv 0,897 euro pe litru, în timp ce benzina cea mai scumpă se găseşte în Danemarca - 1,458 euro, Italia - 1,389 euro şi Suedia - 1,362 euro pe litru.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte motorina. În România, carburantul diesel costă 0,906 euro pe litru, faţă de media europeană, care este de 1,105 euro pe litru.

De asemenea, bulgarii plătesc cel mai puţin pentru litrul de motorină, respectiv 0,866 euro, în timp ce ţările cele mai scumpe sunt Suedia - 1,341 euro pe litru, Belgia - 1,269 euro şi Italia - 1,260 euro pe litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse.

Conform Oil Bulletin, instituţia care furnizează aceste date la Bruxelles din partea României este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri.


Unde găsim cea mai ieftină benzină în Cluj-Napoca

Șoferii clujeni pot alimenta cu 4,41 lei un litru de benzină pe strada Oașului din Cluj-Napoca, stația respectivă oferind cel mai bun preț din oraș.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter