Actualitate

Cluj-Napoca, printre cele 22 de municipii din România care au depășit pragul de 3 la rata de infectare la mia de locuitori

Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de municipii din România care este grav afectat de infecția cu noul Covid-19.

Clujul printre cele 22 de municipii din România care au depășit pragul de 3 la rata de infectare la mia de locuitori Clujul printre cele 22 de municipii din România care au depășit pragul de 3 la rata de infectare la mia de locuitori

 

 


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, marți seara, că 22 de municipii și 22 de orașe din România au depățit pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori. Până la ora actuală, la nivel național există 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. În aceste cote de incidență se regăsesc 44 de minicipii și 40 de orașe.

 


„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Digi 24.

Municipiile în care rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori sunt: București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

abonare newsletter