Actualitate

Aeroportul Cluj, printre cele mai profitabile pentru compania Wizz Air, în 2019

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se situază pe locul trei într-un top al profitabilității companiei aeriene Wizz Air.

Aeroportul Cluj, printre cele mai profitabile pentru compania Wizz Air, în 2019 Aeroportul Cluj, printre cele mai profitabile pentru compania Wizz Air, în 2019

 

 


Aeroporturile din București și Cluj-Napoca se plasează pe locurile doi, respectiv trei într-un top al profitabilității Wizz Air. Cele două aeroporturi românești, singurele din România în top 12 din rețeaua Wizz, i-au adus companiei low-cost un profit anual de 43.14 milioane de euro, respectiv 30.76 milioane de euro, arată datele analizate de anna.aero și citate de boardingpass.ro.

 


Pe locul întâi al acestui top se află aeroportul Luton din Marea Britanie. Acesta a generat companiei Wizz Air un profit de 57.88 milioane de euro.

Aeroportul Cluj a urcat de pe locul 9 pe locul 2, într-un an

Marja de profit a aeroportului din Cluj-Napoca este de 20.2%, în timp ce cea a aeroportului din București este de 14.15%. Potrivit sursei citate, aeroportul din Cluj-Napoca se situa cu un an înainte pe locul nouă într-un clasament similar iar creșterea profitabilității indică importanța monopolului pe rutele low-cost.


România, cea mai profitabilă piață a Wizz Air în 2019

Per total, piața românească i-a adus companiei Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020 un profit de peste 123 de milioane de euro, în ciuda faptului că aceasta este abia a treia ca dimensiune din rețeaua Wizz Air, după Polonia și Marea Britanie. În intervalul analizat, Wizz Air a operat 159 de rute unice din România și a avut la vânzare aproape 10 milioane de scaune.

Valoarea medie a biletului de avion vândut în țara noastră de compania Wizz Air în perioada martie 2019 – martie 2020 a fost de 76 de euro. Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Dortmund și Paris Beauvais au fost cele mai servite destinații Wizz Air din România.


La polul opus, Austria a fost piața unde compania low-cost maghiară a pierdut cei mai mulți bani, aproximativ 15 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI


Mai multe zboruri de pe Aeroportul Cluj, în sezonul rece. Ce destinații vor fi reintroduse în următoarea perioadă?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter