Actualitate

Masca OBLIGATORIE și în exterior, în alte trei localități din Cluj. Au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

Încă trei localități din județul Cluj vor introduce obligativitatea purtării măștii ăn spațiile deschise, după ce au depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

Masca OBLIGATORIE și în exterior, în alte trei localități din Cluj. Au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori Masca OBLIGATORIE și în exterior, în alte trei localități din Cluj. Au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

 

 


Este vorba despre comunele Săcuieu, Sâncraiu, Săvădisla, care au depășit rata de 3 cazuri de coronavirus la 1.000 locuitori. Astfel, purtarea măștii devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, atât în spațiile publice interioare, cât și în cele exterioare.

 


„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 2 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în hotărârea nr.52/15.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de urgență Cluj CJSU.

Cele trei localități se adaugă listei pe care se află deja orașul Gherla – unde rata de infectare a depășit 4,24 la mie, comuna Sic – cu o incidență de peste 4.36 și localitatea Câțcău – care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, respectiv 7,55.


Totodată, în localitățile care au trecut pragul de 3/1.000, este interzisă organizarea de spectacole și concerte, dar și funcționarea restaurantelor și cafeneleor în spații închise.

CITEȘTE ȘI


3.920 de cazuri de COVID19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la nivel național

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter