Actualitate

CARANTINĂ obligatorie pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice de infectare peste cel al României, de azi. VEZI LISTA

49 de ţări au fost incluse de CNSU pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care, începând de miercuri, se instituie măsura carantinei.

CARANTINĂ obligatorie pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice de infectare peste cel al României, de azi. VEZI LISTA

 

 


Conform Hotărârii Comiteteului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 7 octombrie, în zona galbenă sunt ţări precum Israel, Spania, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Belgia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Ungaria, Ucraina, Austria.

 


Lista completă a acestor ţări pentru care, de miercuri, s-a impus carantina la domiciliu pentru 14 zile, este următoarea:

- Israel
- Andorra
- Muntenegru
- Bahrain
- Aruba
- Argentina
- Guam
- Bonaire, Saint Eustatius and Saba
- Spania
- Cehia
- Costa Rica
- Puerto Rico
- Bahamas
- Republica Moldova
- Franţa
- Olanda
- Gibraltar
- Polinezia Franceză
- Sint Maarten
- Liban
- Belgia
- Panama
- Capul Verde
- Statele Unite ale Americii
- Peru
- Kuweit
- Columbia
- Brazilia
- Armenia
- Marea Britanie
- Islanda
- Oman
- Irak
- Maldive
- Paraguay
- Luxemburg
- Belize
- Emiratele Arabe Unite
- Palestina
- Danemarca
- Libia
- Ungaria
- Chile
- Slovacia
- Ucraina
- Austria
- Curacao
- Georgia
- Qatar


Se exceptează de la această măsură persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieşi după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.


 CITEȘTE ȘI

Românii care se întorc din Marea Britanie, Spania sau Cehia vor sta 14 zile în carantină

 

abonare newsletter