Actualitate

Un cuplu de tineri a venit din Paris pentru a vota la alegerile locale

Andreea şi Mircea, un cuplu de tineri din România, au parcurs peste 1.800 km cu maşina, din Paris, pentru a vota la alegerile locale.

Un cuplu de tineri a venit din Paris pentru a vota la alegerile locale Un cuplu de tineri a venit din Paris pentru a vota la alegerile locale

 

 


Cei doi au parcurs peste 1.800 de kilometri, venind cu maşina de la Paris, pentru a+şi putea exercita dreptul la vot la alegerile locale, duminică, în Zalău.

 


Tinerii sunt plecați în Franța de peste un deceniu

Andreea este plecată în Franța de 12 ani, stabilindu-se alături de soțul ei, Mircea, la Paris. Aceasta spune că a parcurs această distanță Paris-Zalău, cu mașina personală, din responsabilitate și pentru a putea avea un cuvânt de spus în fața aleșilor locali.

„Am venit din Franța. Ne-am pornit de la Paris joi seara. Am făcut 1.900 de kilometri până la Zalău, pentru a vota. Simplu. În dimineața asta am fost la secția de votare la care am fost arondați, am votat și acum ne pregătim din nou de plecare. Avem bagajele făcute pentru că mâine dimineață (luni – n.r.) trebuie să fim la serviciu, așa că mai avem încă 1.900 de kilometri de parcurs”, a spus tânăra.


Cei doi au parcurs acest drum „din responsabilitate”:

„ Am venit, în primul rând, din responsabilitate, pentru că trebuie să ne asumăm responsabilitatea aceasta, pentru a putea mai apoi să avem un cuvânt de spus. Adică nu putem să ne plângem că nu a evoluat comunitatea noastră în sensul în care ne-am dorit, dacă nu am ieșit la vot. Adică nu ne-am exercitat acest drept, nu puteam avea pe urmă pretenții. Pentru a avea acest drept, după alegerile locale, a trebuit să facem acest efort”, a declarat Andreea.

Plănuiesc să se întoarcă în țară

Viața în străinătate nu se compară cu cea din România, din punct de vedere social:


„Inevitabil ne vom întoarce pentru că ne place mult în România. Oamenii sunt mult mai calzi, față de Franța, unde stai cinci ani într-un imobil și nu apuci să-ți cunoști toți vecinii, pentru că sunt foarte reci și le e frică de persoane străine. Dacă ceri o informație pe stradă, prima dată se face că nu te-a auzit”, susține Mircea, soțul Andreei, care este stabilit în Franța de 18 ani.

CITEȘTE ȘI:



Zeci de localnici nu pot vota pentru că au buletinele la magazinul din sat de unde luau mâncare pe datorie

 

Alegeri locale 2020 Cluj. Prezența la vot este de 21,07 % până la ora 14:00

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter