Actualitate

METEO. Temperaturi prea ridicate pentru normalul acestei perioade

Meteo. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarea perioadă, în ciuda anotimpului? Anunțul făcut de Administrația Națională de Meteorologie.

METEO. Temperaturi prea ridicate pentru normalul acestei perioade METEO. Temperaturi prea ridicate pentru normalul acestei perioade

 

 


În următoarele săptămâni, ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi, în general, deficitare în prima parte a intervalului și apropiate de normal abia la mijlocul lunii octombrie.

 


Temperaturi ridicate în ultimele zile din septembrie

Potrivit specialiștilor, în săptămâna 21-28 septembrie, temperatura aerului va fi mai mare decât normalul perioadei, în toate regiunile țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile  de nord-est.

De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție vor face regiunile din NV teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local execdentare.


Jumătatea lunii octombrie aduce temperaturi normale

În intervalul 28 septembrie-5 octombrie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale acestei perioade. Cantitățile de precipitații vorfi în general deficitare, mai ales în zonele montane.
Potrivit ANM, între 5 și 12 octombrie, sunt anunțate temperaturi mai ridicate față de cele normale și abia în perioada 12-19 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

CITEȘTE ȘI:


HOROSCOP 21 septembrie 2020. Vești bune pentru Scorpioni!

 

Profesorii intră în categoriile de risc! Vor primi vaccinul antigripal

 


 

 

abonare newsletter