Actualitate

5 parcuri din Cluj în care te poți deconecta de aglomerația de la oraș

Chiar dacă a venit toamna, vremea bună nu a plecat de tot. Așa că acum este momentul să profitați la maxim de ce a mai rămas din vară!

 

Plimbările pe afară, tolănitul într-un hamac, ieșitul la un picnic în aer liber sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți desfășura în parcurile clujene.


 

Așadar, v-am pregătit câteva locații în aer liber în care să vă petreceți timpul. Pe lângă cele mai cunoscute parcuri, cum ar fi Parcul Central sau Parcul Iulius, mai există și altele care v-ar putea încânta și unde puteți să evitați cât de cât aglomerația.


Parcul Etnografic este unul dintre cele mai frumoase locuri din Cluj-Napoca. Zona este una foarte mare și destul de izolată de restul orașului. Ajunși aici, veți simți că vă întoarceți puțin în timp și admirați vremurile trăite de bunicii și străbunicii noștri, fiind totodată, cuprinși de liniște și pace. Parcul cuprinde căsuțe vechi cu prispă și căruțe la care le-a trecut timpul, dar care formează o imagine de viață rurală. Locul este înconjurat de verdeață și este izolat complet de sunetul aglomerației de oraș.

Parcul Detunata sau Mercur din cartierul Gheorgheni este situat pe Aleea Detunata, de unde vine și primul nume. Locația se aseamănă izbitor cu o mică pădure datorită abundenței de copaci și verdeață, și are câteva locuri amenajate în care puteți desfășura diverse activități. Există o zonă amenajată cu măsuțe și bănci, loc perfect pentru un joc de table, șah sau pur și simplu o poveste. Lângă această zonă, regăsim și un foișor destul de mare, iar aproape de acesta sunt amplasate două mese pentru tenis de masă. Parcul este perfect și pentru plimbatul animalelor de companie, având zone special amenajate, sau pentru plimbatul cu bicicleta. Totodată, agățatul unui hamac este o variantă foarte bună, datorită numărului mare de copaci din parc.


Dacă tolănitul într-un hamac nu este ceea ce îți dorești, există și o parte a parcului destinată echipamentului de fitness, iar pentru copii există locuri special amenajate, lângă care este pus un leagăn destul de mare unde părinții îi pot aștepta și veghea. Astfel, Parcul Detunata este plin de surprize pentru cei care își doresc un loc mai liniștit în care să scape de griji.

Tot din Gheorgheni, Baza Sportivă reprezintă un parc în care vă puteți petrece timpul liber. Pentru iubitorii sporturilor, acesta este locul perfect, fiind amenajat cu o zona destinată echipamentelor de fitness, piste pentru biciclete, pentru alergat, o zonă amenajată pentru iubitorii de skate-uri și diverse alte sporturi. Totuși, parcul nu este destinat doar celor care doresc să facă mișcare. Clujenii iubitori de plimbări pot să urmeze aleile parcului. Pe lângă acest lucru, și aici există o zona destinată copiilor și câteva foișoare în care puteți să vă așezați liniștiți, lângă iarba verde, cu prietenii la o poveste. Lângă parc există și o zonă special amenajată cățeilor.


Tot ca o mică pădure este și Parcul Iuliu Prodan din cartierul Zorilor. Cu toate că în trecut, parcul a primit numeroase jigniri, în prezent unii clujeni l-ar descrie ca o „oază de liniște”, plin de verdează, cântece de păsărele și veverițe. Sigur că și aici există diverse locuri amenajate unde copiii se pot distra sau pentru tenis de masă, dar mai important, este un loc perfect pentru a face o mică escapadă cu familia, chiar fără să părăsești orașul. Nu îți vei da seama că încă te aflii în zona urbană. Parcul e perfect pentru un picnic liniștit cu familia, dar și aici avem zone amenajate pentru aparatele de gimnastică.

Un alt parc unde puteți să vă izolați pentru câteva ore de aglomerația urbană este Parcul Feroviarilor din cartierul Mărăști. Cu toate că zona încă nu a fost reamenajată, lucru care o să se întămple în viitor, proiectul de modernizare fiind deja aprobat, chiar și acum poate să reprezinte un loc perfect pentru a-ți petrece timpul într-un spațiu liniștit. Pe viitor, parcul va avea locuri de joacă pentru copii, echipament de fitness, rute pentru biciclete și două lacuri de agrement, dar până atunci ne putem bucura de o zonă verde, liniștită, aproape de apă și departe de grijile urbane.


CITEȘTE ȘI:

Aleile din Parcul Central vor fi modernizate. Investiție de peste 2,7 milioane de lei

 

Zeci de mașini au fost vandalizate în Gheorgheni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter