Actualitate

Liceul Special Samus va fi reabilitat cu fonduri europene

Încă o școală din Cluj-Napoca va fi reabilitată cu aproape 8,3 milioane de lei.

Liceul Special SAMUS va fi reabilitat cu fonduri europene Liceul Special SAMUS va fi reabilitat cu fonduri europene

 

 


Consiliul Județean Cluj a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de construcții și instalații în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirilor școală, atelier și sală de sport cu bază de recuperare în cadrul Liceului Tehnologic Special SAMUS”, unitate de învățământ special aflată în subordinea forului administrativ județean.

 


„Îmbucurător este faptul că, cu ajutorul fondurilor europene, vom oferi elevilor acestei școli condiții mult mai bune de studiu și de pregătire practică. În același timp, vom reduce considerabil cheltuielile de funcționare a acestor clădiri și le vom face mult mai prietenoase în relația cu mediul înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vor începe în perioada imediat următoare, durata maximă de execuție a acestora fiind de 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere.


Obiectivul general al proiectului cu finanțare europeană îl reprezintă creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri de clădire prin reabilitarea termică a anvelopei, a instalațiilor electrice, precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. De asemenea, prin materializarea acestui obiectiv vor fi asigurate condiții optime de studiu și practică pentru elevii școlarizați în cadrul instituției școlare clujene.

Valoarea lucrărilor este de 8.270.179,12 lei fără TVA.


 

CITEȘTE ȘI


Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, în reabilitare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter