Actualitate

FOTO. Păstrăv curcubeu uriaș, prins în lacul Tarnița. S-a luptat 4 ore să scoată peștele din apă!

Localnicii spun că în apele lacului Tarniţa ar exista peşti enormi.

FOTO. Păstrăv curcubeu uriaș, prins de un senator în lacul Tarnița. S-a luptat 4 ore să scoată peștele din apă FOTO. Păstrăv curcubeu uriaș, prins de un senator în lacul Tarnița. S-a luptat 4 ore să scoată peștele din apă

 

 


Senatorul clujean Vasile Ilea a prins un păstrăv curcubeu, lung de aproximativ un metru, în apele lacului Tarniţa. Senatorul susţine că s-a luptat patru ore pentru a scoate peştele la suprafaţă, iar la final a trebuit să sară în apă pentru a-l captura, scrie Adevărul.

 


Păstrăvul a fost capturat la spinning, fiind la vânătoare pe suprafaţa lacului. Peştele măsura un metru lungime. Potrivit experţilor, în mod normal păstrăvii ating între 25–30 cm lungime şi 0,8-1,6 kg greutate, ajungând extrem de rar la o lungime între 50 şi 90 de centimetri şi la o greutate de 15 kg.

Vasile Ilea s-a luptat 4 ore cu păstrăvul până când a reuşit să-l scoată la suprafaţă Lacul Tarniţa, unde a fost pescuit păstrăvul de un metru, se găseşte între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău, la vest de Cluj-Napoca şi este una din cele mai apreciate zone turistice din judeţul Cluj. De-a lungul timpului, aici au mai fost pescuiţi şi alţi peşti mari, iar localnicii spun că în apele adânci s-ar găsi chiar şi peşti mai mari, adevăraţi monştri, care sunt foarte rar văzuţi sau prinşi de pescari.


 

CITEȘTE ȘI


 

Pescar căzut în plasă! Un clujean căutat de poliție a fost prins pe malul unui lac

 

abonare newsletter