Actualitate

Reguli înăsprite în mai multe țări UE, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Despre ce state e vorba?

Toamna aduce un nou val de restricții anti-COVID. Țările europene care au înăsprit măsurile pentru limitarea răspândirii virusului.

Reguli înăsprite în mai multe țări UE, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Despre ce state e vorba? Reguli înăsprite în mai multe țări UE, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Despre ce state e vorba?

 

 


Printre țările care au adoptat noi reguli împotriva virusului se numără Portugalia, unde adunările mai mari de zece persoane sunt interzise și se impun limite de socializare. În plus, este interzis consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20. În cele mai mari orașe, Lisabona și Porto, vor fi implementate reguli speciale.

 


Reguli stricte în țările europene

Oamenii vor fi nevoiți să meargă la muncă în ture, transportul public va fi limitat, iar restaurantele și cafenelele de lângă școli vor servi maxim 4 persoane la o singură masă. Portughezii deși înțeleg riscurile, sunt de părere că nu pot trăi toată viața în frică și vor să o continue cât se poate de normal, în limitele protecției împotriva virusului. În această țară, cazurile de Covid ajung și până la 600 de infectări pe zi.

„Suntem precauți, purtăm mască, folosim dezinfectant, dar ar trebui să continuăm să ne trăim viețile. Să ne izolăm nu e o soluție, nu e o soluție pentru sănătatea noastră mentală, așa că trebuie să continuăm să trăim, în mod normal”, a spus o localnică.


Măsurile s-au înăsprit și în Austria, unde s-a ajuns la 500 de cazuri pe zi. Astfel, masca a devenit obligatorie în toate spațiile interioare, iar numărul participanților la evenimente este limitat. Cancelarul țării a recunoscut că nu se așteaptă la o îmbunătățire a situației prea curând.

„Ne așteptăm să avem nevoie de aceste măsuri cel puțin pe perioada iernii. Și nu putem promite să nu vom impune și altele. Obiectivul e acela de a preveni carantina”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, conform Digi24.


Fără întâlniri cu prietenii

În Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, întâlnirile între prieteni sau familii sunt interzise, din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19. Acest lucru a fost declarat vineri de autoritățile locale, în condițiile în care epidemia ia amploare în toată țara.

CITEȘTE ȘI:


Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar

 

Municipiul Cluj-Napoca FINALIST al competiției pentru titlul de Capitala Europeană a Inovării 2020
 

 

 

 

abonare newsletter