Actualitate

BAZĂ SPORTIVĂ în zona Expo Transilvania. Boc: „Cât voi fi primar, nu voi semna pentru blocuri acolo”

O bază sportivă modernă, pe modelul celei din Gheorgheni sau La Terenuri, va fi amenajată la Expo Transilvania.

Bază sportivă în zona Expo Transilvania. Boc: „Cât voi fi primar, nu voi semna pentru blocuri acolo” Bază sportivă în zona Expo Transilvania. Boc: „Cât voi fi primar, nu voi semna pentru blocuri acolo”

 

 


Primarul Emil Boc a declarat că nu va permite construirea de blocuri în zona Expo Transilvania, sufocată și așa de construcții și betoane, ci municipalitatea va amenaja acolo o bază sportivă modernă, după modelul celei ce se amenajează în Mănăștur.

„Începem ecosistemul de creare a unei baze de agrement, după modelul La Terenuri. Va fi un concurs de soluții. Mai e acolo un teren, pentru care am câştigat un proces cu Nervia, ei au vrut să facă acolo blocuri, noi vom ajunge la un moment dat să scăpăm de acest contract şi să facem o suprafaţă mare de teren acolo, după un concurs de soluţii, zonă de agrement, nu blocuri, cât voi fi primar nu voi semna niciodată acolo pentru blocuri. M-au dat în judecată și am reușit să câștig. La Cluj, instanțele au responsabilitate civică, nu ca în alte locrui unde nu țin cont de regulile urbanistice și aprobă peste oraș diverse lucruri”, a declarat edilul, la un post local de radio.


Emil Boc spune că este puțin probabil ca lucrările să înceapă în 2021, întrucât va trebui organizat un concurs de soluții pentru obiectiv, iar procedurile care trebuie urmate vor împinge, cel mai probabil, începerea lucrărilor până în 2022.

„E puțin probabil ca lucrările să înceapă la anul, pentru că trebuie făcut un concurs de soluții, realizat proiect, scos la licitație, nu poate începe într-un an”, a mai spus Boc.


 

CITEȘTE ȘI


Hotel în locul Expo Transilvania? Boc: „Nu mai putem aglomera acea zonă cu blocuri!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter