Actualitate

O grădiniță din comuna Chiuiești va primi fonduri pentru achiziționarea unor containere sanitare

O grădiniță din județul Cluj primește fonduri europene pentru a cumpăra containere sanitare. Valoarea maximă de investiții nu poate depăși suma de 250.000 de euro.

o-gradinita-din-comuna-chiuiesti-va-primi-fonduri-pentru-achizitionarea-unor-containere-sanitare o-gradinita-din-comuna-chiuiesti-va-primi-fonduri-pentru-achizitionarea-unor-containere-sanitare

 

 


Grădinița cu program normal Strâmbu din comuna Chiuiești, județul Cluj va primi fonduri europene pentru achiziționarea unor containere sanitare. Comuna nu dispune de rețea de apă curentă dar nici de rețea de canalizare. Containerele vor fi plasate în curte, iar autoritățile locale sau școlile pot depune cereri de finanțare după data de 5 octombire 2020, potrivit calendarului.

Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru o unitate de învățământ preuniversitar de stat, indiferent de tipul solicitantului, nu poate depăși 250.000 euro.


Ministerul Fondurilor Europene a publicat lista celor 347 de școli și grădinițe care nu au grupuri sanitare sau au latrină în curte. Doar școlile și grădinițele din listă sunt eligibile, anunță ministerul. Programul de finanțare „Consolidarea capacităţii unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2″ este pus în consultare publică.

Dacă o unitate de învățământ vrea finanțare, dar nu se află pe lista publicată, are nevoie mai întâi de un aviz de la Ministerul Educației.


„Lista unităților de învățământ este indicativă. În situația în care o unitate de învățământ care nu se regăsește în Anexa 14 solicită finanțare pentru acțiuni de tip B, se va prezenta avizul Ministerului Educației și Cercetării care va certifica necesitatea amenajării grupurilor sanitare în vederea derulării în condiții de siguranță sanitară a activității didactice prin dotarea cu containere sanitare mobile, precum și faptul că nu au beneficiat de finanțare anterioară acordată în același scop”, se arată în ghid.

Recent ministrul Educației a declarat că la acest moment mai sunt 836 de școli cu toalete în curte.


CITEȘTE ȘI:

Au început înscrierile la grădiniță. Ce fac părinții care nu își pot înscrie copiii online?

 


Reguli stricte în grădinițe pe timp de pandemie

Ultimele Stiri
abonare newsletter