Actualitate

Evoluția cazurilor de Covid-19 în județul Cluj! Numărul infectărilor noi este în creștere

Cluj și Bihor sunt județele din regiune care au înregistrat cele mai multe cazuri în săptămâna 31 august - 6 septembrie.

Evoluția cazurilor de Covid-19 în județul Cluj! Numărul cazurilor noi este în creștere Evoluția cazurilor de Covid-19 în județul Cluj! Numărul cazurilor noi este în creștere

 

 


România se află în săptămâna 36 de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, iar situația este în continuare una critică la nivel național. Zeci de spitale nu mai au locuri pentru bolnavi, în timp ce la ATI se sting din viața zeci de oameni în fiecare zi.

 


În ultima săptămână în județul Cluj au fost confirmate 228 de cazuri noi de Covid-19, fiind înregistrată o creștere de peste 50 de cazuri față de precedentele 7 zile.  Conform unui grafic realizat de Laszlo Lorenzovici, județul Bihor este cel mai afectat din regiune cu nu mai puțin de 329 de cazuri. Județul Mureș a avut 99 de cazuri, Covasna 92,  în timp ce Harghita stă cel mai bine cu doar 71 de îmbolnăviri noi în ultimele 7 zile.

Clujul stă bine la nivel național

Județul Cluj are o medie de doar 0,54 de cazuri la 1000 de locuitori, fiind pe locul 29 în clasamentul celor mai afectate județe din țară. Locul 1 este ocupat de Brăila cu 1,59 de cazuri de Covid-19 la 1000 de locuitori. Vaslui, Bacău, Ilfov + București, Iași, Prahova, Brașov, Bihor și Vâlcea sunt restul județelor care au mai mult de 1 caz la 1000 de locuitori.


CITEȘTE ȘI:

Poliţist din Turda, confirmat cu coronavirus. 11 contacți direcți, identificați de DSP

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter