Sănătate

Câte locuri libere mai sunt în spitalele COVID din Cluj?

În prezent, 103 pacienți depistați pozitiv cu coronavirus sunt internați în spitalele de specialitate din Cluj-Napoca. Este vorba despre cel mai mare număr de pacienți internați din data de 23 mai și până în prezent.

Câte locuri libere mai sunt în spitalele COVID din Cluj? Peste 100 de pacienți sunt internați în prezent Câte locuri libere mai sunt în spitalele COVID din Cluj? Peste 100 de pacienți sunt internați în prezent

Potrivit buletinului de presă emis de prefectul Clujului, Mircea Abrudean, astăzi, în cele două spitale dedicate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie, sunt internați 103 pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 71 de persoane sunt locuitori ai județului Cluj, restul provenind din județele învecinate.

Prefectul Clujului a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că în prezent mai sunt disponibile doar 33 de locuri în cele două spitale de specialitate. De asemenea, doar 14 locuri sunt libere la secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din județ.


Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, dr. Vasile Mureșan, anunța, în urmă cu câteva zile, că Secția de Anestezie-Terapie Intensivă este plină, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei.

„În prima fază au fost mulți asimptomatici. Acum avem numai pacienți simptomatici, chiar dacă sunt forme mai ușoare și moderate. Acum avem 27 de bolnavi, cinci la terapie intensivă și 22 pe secție. Asimptomatici nu avem la ora asta. Am avut zilele tercute, dar au plecat la 10 zile de la internare, nu la 3-4 zile, că unii am înțeles că cer să plece din spital mai repede”, a declarat la EBS Radio dr. Vasile Mureșan, managerul spitalului.


Situația la zi. 12 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore

12 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost depistate la Cluj în ultimele 24 de ore. În prezent, 103 de pacienți, dintre care 71 din județul Cluj, sunt internați în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca. 

Numărul total al persoanelor vindecate și externate este de 615, din care 479 din județul Cluj.


De asemenea, în momentul de față, 11 persoane sunt internate în ATI, din care 6 din județ.

Totodată, 35 de pacienți au decedat, din care 22 din județul Cluj.


CITEȘTE ȘI

14 polițiști clujeni, infectați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică este în desfășurare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter