Actualitate

Festivalul Filmului Francez revine la Cluj! Ce proiecții vor fi în acest an?

Festivalul Filmului Francez revine la Cluj-Napoca și în 2020. Ediția din acest an este intitulată „Filmul francez la feminin”.

Festivalul Filmului Francez revine la Cluj Festivalul Filmului Francez revine la Cluj

 

 


Evenimentul se va desfășura în perioada 23 septembrie – 4 octombrie. Organizatorii speră ca peste puțin timp, proiecțiile să poată fi realizate și în spații închise.

„Pentru moment este prevăzut ca proiecţiile să aibă loc în spaţii deschise, dar sperăm să putem include cât de curând şi proiecţii în cinematografe, adaptând structura festivalului în funcţie de reglementările autorităţilor publice. Organizatorii pun accent pe siguranţa tuturor spectatorilor şi respectarea strictă a regulilor sanitare”, menționează organizatorii.


Filmele din această ediţie sunt împărţite în trei secţiuni:

- Focus tineri regizori. Secțiunea aduce în prim plan noul val de cineaşti aflaţi la primul sau al doilea lung-metraj.

- Panorama filmelor franceze ale anului, premiate în festivaluri prestigioase sau preferate de public, se încadrează în a doua secțiune.


- Săptămâna Cahiers du Cinema: vive les insoumuses! face parte din secțiunea a treia, concepută de criticul de film Joachim Lepastier ca un omagiu adus muzelor nesupuse - în franceză "les muses insoumises" - aflate atât în spatele camerei, cât şi în faţa acesteia.

Festivalul le aduce în prim plan pe realizatoarele de film din Franţa, începând de la cele debutante şi până la nume contemporane confirmate ca Celine Sciamma, Alice Winocour, Agnes Varda, cât şi figuri care au marcat istoria cinematografiei, precum Nelly Kaplan şi Alice Guy, arată un comunicat al Institutului Francez în România transmis AGERPRES.


De asemenea, sunt puse în lumină şi actriţe franceze - de la Catherine Deneuve până la Anais Demoustier, laureată a premiului Cesar pentru cea mai bună actriţă în 2020.

CITEȘTE ȘI:


A patra ediție WonderPuck la Cluj! Ce spectacole aduce festivalul anul acesta?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter