Actualitate

O nouă ediție Zilele Sofia Nădejde 2020! Cinci scurtmetraje realizate de femei

O nouă ediție de Zilele Sofia Nădejde 2020 va avea loc pe 29 august la Rezidența BRD Scena9 din București.

O nouă ediție Zilele Sofia Nădejde 2020! Cinci scurmetraje realizate de femei O nouă ediție Zilele Sofia Nădejde 2020! Cinci scurmetraje realizate de femei

 

 


Evenimentul ajuns anul acesta la ediția a treia, începe cu o proiecție de filme. Cinci scurtmetraje realizate de cinci regizoare vor fi proiectate. Proiecția este programată să înceapă la ora 20.30,  aceasta va fi urmată de  un Q&A cu Flavia Dima, critic de film și curatoarea seriei, dar și cu regizoarele prezente. Sesiunea de întrebări-răspunsuri va fi transmisă live pe Facebook.

Filmele selectate pentru această seară de Flavia Dima sunt: „Bilet de iertare ”de Alina Șerban, „Forevers de Raya al Souliman, Kaimos” de Sarra Tsorakidis, „Ana se întoarce” de Ruxandra Ghițescu și „O noapte în Tokoriki” de Roxana Stroe.


 

 


„Pornind de la formatul pe care mi l-a propus Elena Vlădăreanu (anume, o selecție de cinci scurtmetraje realizate de cineaste române pe parcursul ultimilor zece ani) am conceput o micro-selecție de filme narative de ficțiune care să surpindă, în primul rând, diversitatea cinemaului realizat de femei din România: o diversitate care se regăsește atât în tematicile acestor filme și în reprezentările personajelor feminine, o diversitate a provenienței acestor regizoare, cât și o diversitate a mijloacelor de expresie cinematografică la care apelează aceste regizoare”, declară Flavia Dima, critic de film și curatoarea serii.

„Faptul că în acest an reușim să facem această a treia ediție a Zielelor Sofia Nădejde este pentru noi, într-un fel, decisiv. În primul rând, că 2020 este așa cum este, un an imposibil, în al doilea rând că este prima oară când avem un partener important în Administrația Fondului Cultural Național. Și nu în ultimul rând, este decisiv pentru că o dată cu această ediție se concretizează dorința noastră de a face pasul spre un micro festival interdisciplinar, în centrul căruia este creația realizată de femei, fie că vorbim de film, literatură, fie de arte vizuale. Nu-mi doresc decât să ne întâlnim și să ne îmbrățișăm sănătoase și sănătoși la ediția a patra, în 2021”, afirmă Elena Vădăreanu, inițiatoarea proiectului.


 

 


Cei care doresc să participe la eveniment trebuie să își facă o rezervare, deoarece numărul de bilete este limitat. Intrarea este liberă iar proiecția va avea loc în aer liber. Patriciparea la proiecție se va face respectând toate normele de sigurnață impuse de pandemie: triaj la intrare, folosirea dezinfectantului, purtarea măștii pe toată durata proiecției, păstrarea distanțării sociale. Cei care vor refuza puratea măstii vor fi invitați să părăsească spațiul de proiecție.

Zilele Sofia Nădejde este un proiect ART NO MORE organizat cu sprijinul financiar al A.F.C.N. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

CITEȘTE ȘI:

 

10 filme de văzut măcar o dată în viață

 

Cele mai bune filme au fost premiate la TIFF 2020. Pelicula care a cucerit publicul

 

abonare newsletter