Actualitate

Rețetă gogoși de post. Cum să îți surprinzi musafirii de Sfânta Maria

Rețetă gogoși de post. Ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă de gogoși de post ideale pentru Sfânta Maria.

Rețetă gogoși de post. Cum să îți surprinzi musafirii de Sfânta Maria Rețetă gogoși de post. Cum să îți surprinzi musafirii de Sfânta Maria

 

 


Creștinii sunt în postul Sfintei Marii între 1 și 15 august, fiind un post destul de ușor de ținut.  Gospodinele care primesc însă musafiri au o misiune delicată, deoarece trebuie să pregăteasca bunătățuri de post.

 


Gogoșile de post sunt excelente în astfel de momente, fiind preparate după o rețetă strictă care să respecte postul.

Ingrediente pentru rețetă gogoși de post

-500 g faină;


-250 ml apă (călduţă, neapărat!);

-25 g drojdie proaspătă;


-50 ml ulei;

-2-3 linguri zahăr;


-fiole esență de vanilie;

- 1 praf de sare.

Cum se prepară rețeta de gogoși

Pentru început vom dizolva drojdia în apă călduță. Dacă vom avea drojdie uscată avem nevoie doar de 10 grame. Într-un vas vom combina făina și sarea după care adăugăm drojdia desfăcută în apă călduță, esența și uleiul.

În timp ce amestecăm vom turna treptat restul de apă călduță până când vom avea un aluat omogen și lipicos, dar care nu se prinde de mâini. Vom acoperi compoziția cu un prosop umed și le lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Ulterior ungem masa de lucru cu ulei și vom pune aluatul gogoșilor de post. După ce frământăm de 2-3 ori vom întinde cu sucitorul. Gogoșile le vom forma cu paharul și le lăsăm să crească 2-3 minute.

Vom încinge uleiul într-un vas destul de înalt și vom pune gogoșile la prăjit. După ce le-am prăjit suficient pe ambele părți le vom scoate pe un șervețel de hârtie care să absoarbă excesul de ulei și vom adăuga zahăr pudră în funcție de dorința fiecăruia.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Rețetă de vinete la grătar! Cea mai ușoară rețetă de vară

 

 

Rețetă de castraveți murați fără oțet. De ce ingrediente ai nevoie?

Ultimele Stiri
abonare newsletter