Actualitate

Rețetă de vinete la grătar! Cea mai ușoară rețetă de vară

Rețetă de vinete la grătar. Cum se fac vinetele la grătar în mai puțin de 30 de minute.

Rețetă de vinete la grătar! Cea mai ușoară rețetă de vară Rețetă de vinete la grătar! Cea mai ușoară rețetă de vară

 

 


Vinetele la grătar sunt o adevărată delicatesă în lunile de vară, fiind extrem de ușor de preparat dacă avem un grill. Rețeta de vinete la grătar nu este deloc costisitoare, iar mâncare poate fi gata în doar câteva minute.

 


Ce ingrediente avem nevoie pentru rețetă de vinete

- 2 vinete lungi

 - ulei de măsline


- 3 căţei usturoi

- 1 legatură pătrunjel


- 2-3 linguri oţet balsamic

Cum se prepară rețeta de vinete

Primul pas este spălarea vinetelor foarte bine și pregătirea lor pe un cârpător de lemn. Vom tăia vinetele în felii groase de aproximativ 1 centimetru după care se pune sare și le lăsăm să se scurgă. Vinetele se vor prăjii la grill, pe ambele părți, în ulei de măsline extravirgin.


Vom toca usturoiul mărunt după care se strivește și vom tăia pătrunjelul foarte mărunt. Ulterior, vom pune usturoiul și pătrunjel împreună și le vom amesteca cu ulei de măsline. La final vom pune feliile de vinete copate, pătrunjel și usturoi împreună și le vom stropi cu un strat de oțet. Ultimul pas este să punem sare după preferințe și le vom lăsa la rece.

Ideal ar fi să lăsăm vinetele 24-36 de ore, deoarece abia atunci aromele devin cu adevărat plăcute. Ele se servesc rece, pe pâine de casă de preferat.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere. Mod de preparea ușor și rapid

 

 

abonare newsletter