Actualitate

Opera revine în aer liber la Cluj

Microstagiunea estivală Opera Summer Hub 2020 va încânta publicul clujean cu evenimente lirice și coregrafice prezentate în aer liber pe tot parcursul lunilor august și septembrie.

Opera revine în aer liber la Cluj Opera revine în aer liber la Cluj


 

Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Asociația Culturală „Opera 2 You” vor readuce bucuria muzicii și a dansului mai aproape de spectatori grație proiectului inedit co-organizat alături de Cluj innovation Park și Asociația Clusterul de Industrii Creative Transilvania, în cadrul Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca.


„Opera Summer Hub”, unică pe scena culturală a României, adaptată contextului pandemic, dând o notă optimistă peisajului din Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul Stagiunii Artistice Muzicale Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii.

Noul proiect păstrează la fel de pulsant acest spirit artistic, reamintind farmecul muzicii și al dansului ce transcend timp și spațiu, reunindu-ne indiferent de distanțele sociale. Opera Summer Hub propune publicului seri tematice săptămânale, care îmbină arta lirică cu cea gastronomică într-o fuziune fascinantă, sub egida a două concepte artistice: Opera a la Carte și Opera Picnic.


Opera a la carte

Opera a la carte își invită spectatorii la seri tematice atât din punct de vedere muzical cât și culinar. Programul artistic va fi complimentat de cine a la carte în același specific, pregătite cu măiestrie de bucătării Londoner. Numărul de participanți acceptați, în contextul limitărilor de proximitate fizică, este de 100 de persoane.

Opera picnic

Opera picnic aduce muzica mai aproape de oameni, în amfiteatrul verde al CREIC. Scena va găzdui soliști, balerini și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Spectatorii se pot bucura și de un coș de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, servit pe paturi de picnic aranjate pe terasele amfiteatrului. Numărul de participanți la acest proiect este de 500 de persoane, iar din cauza contextului pandemic, aceștia sunt rugați să-și aducă propriile pături la evenimente.


Evenimentele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca vor începe de vineri, 14 august 2020 și va avea loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, până în data de 13 septembrie 2020.

Citește și:


12 cazuri noi de COVID-19 în Cluj! Peste 200 de persoane infectate sunt internate

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter