Actualitate

Ce amendă poți primi dacă nu porți mască în spațiile deschise din Cluj, începând cu 8 august

Comitetul Județean pentru Situații de urgență Cluj a decis miercuri seară impunerea obligativității purtării măștii și în spații publice deschise, în anumite situații.

Ce amendă poți primi dacă nu porți mască în spațiile deschise din Cluj, începând cu 8 august Ce amendă poți primi dacă nu porți mască în spațiile deschise din Cluj, începând cu 8 august

 

 


Masca devine obligatorie la Cluj pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, la evenimentele culturale, științifice sau artistice organizate în aer liber, la serbările publice, pelerinaje sau adunări religioase, indiferent de oră. Măsura intră în vigoare în data de 8 august, ora 00.00.

 


De asemenea, localitățile din Cluj vor trebui să inventarieze, până luni, 10 august, toate spațiile de tip piețe, târguri și bazaruri și să le comunice comitetului, pentru instituirea unor măsuri suplimentare și în aceste zone.

În cazul nerespectării noii măsuri impuse la nivel județean, clujenii riscă amenzi usturătoare. Mai precis, amenda pentru nepurtarea măștii variază între 500 și 2.500 de lei, valori stabilite prin Legea 55/2020 privind starea de alertă. Jumătate din valoarea amenzii poate fi plătită în 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contravenție.


Până în prezent, aproape jumătate din județele țării au impus obligativitatea purtării măștii în spații publice aglomerate. Printre acestea se numără și Prahova, Constanța și Bucureștiul.

CITEȘTE ȘI


Masca, OBLIGATORIE și în aer liber, la Cluj. În ce zone trebuie purtată

 

Județele unde masca este obligatorie și în aer liber. Vezi lista actualizată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter