Actualitate

Spitalul de Recuperare devine spital Covid-19. Număr uriaș de paturi, pregătite pentru bolnavi

Mircea Abdrudean, prefectul Clujului, a anunțat că Spitalul Clinic de Recuperare devine unitate medicală suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

Spitalul de recuperare devine unitate medicală pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 Spitalul de recuperare devine unitate medicală pentru tratarea bolnavilor de Covid-19

 

 


Numărul mare de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele săptămâni în România i-a determinat pe cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să pregătească un nou spital dedicat bolnavilor de coronavirus.

 


Spitalul Clinic de Recuperare va primi începând cu data de 5 august bolnavi de Covid-19, fiind pregătite 400 de paturi în cazul unei explozii de cazuri la nivelul județului Cluj.

 


„CJSU a decis ca Spitalul Clinic de Recuperare sa redevină unitate medicală pentrt tratarea pacienților Covid-19, începând cu data de 5 august, ora 8.  Argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid-19, apropierea față de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de ATI. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajati sa între în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională.”, a transmis Mircea Abdrudean, prefectul Clujului.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul în Transilvania, în ţară existând doar 2 spitale multidisciplinara având acest specific, asigurând servicii medicale în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastic şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistica medicala, analize medicale, explorări funcţionale precum şi a bazei de tratament. Personalul unităţii – 731 angajaţi aparţinând diferitelor categorii profesionale – asigura desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi şi circa 36.000 pacienţi trataţi ambulatoriu.


CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în continuare spital pentru pacienții COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter