Actualitate

Guvernul pregătește NOI MĂSURI de prevenire. Mască în aer liber și program limitat pentru terase

Premierul Ludovic Orban a anunțat noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

Guvernul pregătește NOI MĂSURI de prevenire. Mască în spații publice și program limitat pentru terase

 

 


Orban a declarat că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de marți vor fi făcute propunerile, urmând ca în ședința de guvern de miercuri să fie adoptate. Printre acestea se numără purtatul măștii în aer liber în zonele aglomerate sau limitarea programului pentru anumite terase și cluburi.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.


Masca, obligatorie în zonele aglomerate, chiar și în aer liber

Premierul a precizat că masca va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum sunt de exemplu falezele, piețele sau târgurile, însă decizia de impunere a măsurii va fi luată la nivel local.

„Am avut ieri ședință, deja există o propunere formulată din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific să nu decidem noi la nivel național, ci să lăsăm la comitetele județene pentru situații de urgență să decidă. Știm foarte clar că există anumite tipuri de axtivități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii. De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități”, a declarat premierul.


Ludovic Orban a cerut, din nou, o intensificare a controalelor urmate de sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile.

CITEȘTE ȘI


CORONAVIRUS. Numărul de cazuri noi rămâne peste 1.100

 

abonare newsletter