Actualitate

Medic infecționist: „Câtă moarte e necesară pentru ca un român să înțeleagă câteva reguli de protejare?”

Un medic infecționist din Cluj a transmis un mesaj sfârșietor, în contextul în care, în ciuda creșterii exponențiale a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19, mulți români încă refuză să poarte mască.

Teodora Iacob, medic infecționist din Cluj, a adresat un mesaj dureros românilor care nu respectă regulile de igienă și protecție, în ciuda valului de noi infectări cu coronavirus.

„Undă verde la călcatul în picioare a unei munci de luni de zile a medicilor, împotriva noului Coronavirus. În ciuda creșterii exponențiale, în dinamică, a numărului de cazuri de noi infectări, a lipsei locurilor în unitățile sanitare, a evoluției severe și imprevizibile a acestei boli, românii au ales să nu poarte mască și să o arunce pe jos. Să o calce în picioare. La fel este și atitudinea acestor persoane, legată de eforturile personalului medical.


Mă întreb câtă boală și câtă moarte e necesară pentru ca un român să înțeleagă câteva reguli simple de igienă și protejare a propriei persoane și a celor din jur”, este mesajul Teodorei Iacob.

Medicul clujean a citat apoi câteva versuri scrise de cântărețul Dorin Liviu Zaharia:


„Mi-e lehamite de marșuri, de tromboane și plocoane

De blazoane, de canoane și fasoane


Fiindcă banul și puterea sunt pericole morale

Circul vieții ne-a impus salturi mortale


Deasupra florilor noastre

Ciuperca cheamă a pustiu


Din cer cad păsări albastre

Și totuși nu îi prea târziu...”.

CITEȘTE ȘI

Rafila, după ce Italia a anunţat carantinarea românilor: „Avem de 10 ori mai multe cazuri raportat la populaţie decât Italia”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter