Actualitate

Lista țărilor în care accesul românilor este interzis sau restricționat din cauza pandemiei de COVID-19

Lista tărilor în care accesul românilor este interzis sau restricționat din cauza pandemiei de Covid-19. Tot mai multe state au ales să interzică accesul românilor sau să impună restricții sau inclusiv carantinarea persoanelor.

Lista țărilor în care accesul românilor este interzis sau restricționat din cauza pandemiei de COVID-19 Lista țărilor în care accesul românilor este interzis sau restricționat din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul mare de cazuri de coronavirus pe teritoriul României a determinat mai multe țări europene să introducă restricții și să impună teste de COVID-19 pentru cetățenii care vin din România.

Țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria au ales să interzică sau să impună restricții românilor.


Țările în care românii nu mai au dreptul să intre

Accesul românilor în Finlanda a fost interzis complet, fiind permis doar accesul celor care au permis de rezidență, vizitează o rudă de gradul I. studiază sau sunt angajați cu contract de muncă. Situația este una mai dificilă în Malta, acolo unde accesul românilor este interzis complet..

Lituania a decis să-și închidă granițele pentru români. Accesul rezidenților din România în statul baltic este interzis din 13 iulie.


Danemarca permite accesul românilor doar dacă au o rezervare cu cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare și să conțină numerele de telefon ale persoanelor.

Țările în care românii sunt obligați să stea în izolare

Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.


Cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii români care pleacă în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular pentru COVID-19, după a 5-a zi. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.


Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile.


Românii care pleacă în Letonia trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

Citește și:

CORONAVIRUS. Peste 33.500 de infectări, de la începutul pandemiei. Câte cazuri s-au înregistrat astăzi?

 

Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, depistat pozitiv cu coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter