Actualitate

Prefectul Clujului și familia sa au fost externați. Vor rămâne în izolare la domiciliu

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, împreună cu soția și fiul său au solicitat externarea din spital, cu toate că testul COVID-19 este încă pozitiv.

Prefectul Clujului și familia sa au fost externați. Vor rămâne în izolare la domiciliu Prefectul Clujului și familia sa au fost externați. Vor rămâne în izolare la domiciliu

Cei trei au fost diagnosticați cu noul coronavirus în urmă cu 10 zile, solicitând astăzi externarea din spital, în baza ordinului ministrului Sănătății nr. 1137/23.06.2020. Ei vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu, a anunțat prefectul Clujului.

„Astăzi se împlinesc 10 zile de la data la care am fost confirmați pozitiv cu Covid-19 și, conform Ordinului MS nr. 1137/23.06.2020, am solicitat externarea, fiind asimptomatici. Vom rămâne în continuare în izolare la domiciliu, așa cum prevăd regulile”, a declara Mircea Abrudean. 


El a mulțumit prsonalului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru grija pe care o acordă pacienților internați aici.

„Mulțumim întregului personal de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru profesionalismul și dedicația cu care își fac meseria și pentru grija pe care o acordă tuturor pacienților internați aici”, a adăugat prefectul.


„Depinde doar de noi să trecem peste această perioadă dificilă”

Nu în ultimul rând, Abrudean a lansat un apel la responsabilitate, arătând că scăderea numărului de infectări depinde de fiecare.

„Vă doresc tuturor sănătate și vă îndemn, pe mai departe, la responsabilitate maximă și grijă față de dumneavoastră și toți cei dragi. Riscurile sunt tot mai mari și depinde doar de noi să trecem cât mai repede peste această perioadă dificilă și să revenim încet la normalitate”, a mai arătat prefectul Clujului. 


Prefectul, soția sa și copilul lor de 9 luni au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca în ultimele 10 zile. În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați pe care i-a avut. Acestora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Potrivit prefectului, niciunul dintre ei nu a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI


Minstrul Vela, în autoizolare după ce a avut contact cu prefectul Clujului, confirmat cu COVID-19

 

abonare newsletter