Actualitate

Liber la zborurile spre Spania, Olanda, Belgia și Marea Britanie! Spre ce destinații se reiau cursele de pe Aeroportul Cluj?

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a reluat zborurile spre și dinspre Marea Britanie, Spania, Olanda și Belgia, de marți.

Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, a fost actualizată de Guvernul României. Astfel, începând de marți, clujenii pot zbora din nou spre și dinspre destinații din Spania, Olanda, Belgia, Marea Britanie sau Tunisia (LISTA COMPLETĂ a țărilor exceptate de la măsura izolării, în Galeria FOTO).

Gradul de încărcare este vizibil scăzut

Compania aeriană Wizz Air va opera zboruri către 6 destinații din Spania, 3 destinații din Marea Britanie, o destinație din Olanda și o destinație din Belgia, potrivit conducerii Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.


„S-au reluat zborurile spre Spania, Marea Britanie, Belgia. Azi dimineață (marți – n.r.) am avut deja primul zbor spre Luton, cu 46 de pasageri. Desigur, ne așteptăm ca acest număr să crească în curând. Au fost destinații foarte așteptate de Aeroport și de pasageri. De asemenea, zborurile spre Tunisia vor fi reluate”, a confirmat David Ciceo, pentru Monitorul de Cluj.

„Astăzi (marți – n.r.) vom avea zbor și spre Doncaster, Zargoza, Valencia. Deocamdată avem un grad de încărcare mai scăzut, însă preconizăm că în luna iulie, numărul pasagerilor va ajunge la 15-25% din numărul pasagerilor de pe aeroport în aceeași lună din 2019”, a mai spus directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.


Destinații fierbinți de vacanță, încă blocate

Potrivit directorului Aeroportului Cluj, cele mai așteptate destinații spre care nu sunt încă permise zborurile sunt Turcia și Egipt, țări populare în rândul clujenilor pentru petrecerea concediului. „Mai așteptăm reluarea zborurilor cu Turcia, deoarece aveam planificate multe zboruri charter spre această destinație. De asemenea, pasagerii din Egipt încă nu sunt exceptați de la izolare”, a adăugat David Ciceo.

Biletele de avion sunt puse în vânzare și se pot achiziționa on-line, pe pagina de internet a companiei aeriene sau de la agențiile de ticketing. Pentru detalii referitoare la zborul pentru care și-au achiziționat bilete de avion, recomandăm pasagerilor să mențină legătura cu operatorul aerian.


Totodată, având în vedere situația generată de pandemia de COVID-19, pasagerii trebuie să se prezinte la birourile de check-in din aeroport cu 3 ore înainte de zbor, să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.

Zborurile vor fi operate după următorul program

Marea Britanie


– Londra-Luton – 7 frecvențe/săptămână – zilnic
– Birmingham – 2 frecvențe/săptămână – miercuri și duminică
– Doncaster – 2 frecvențe/săptămână – marți și sâmbătă

Spania


– Madrid – 3 frecvențe/săptămână – luni, miercuri și vineri
– Barcelona – 5 frecvențe/săptămână – marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică
– Valencia – 2 frecvențe/săptămână – marți și sâmbătă
– Zaragoza – 3 frecvențe/săptămână – marți, joi și sâmbătă
– Alicante – 2 frecvențe/săptămână – miercuri și duminică
– Palma de Mallorca – 1 frecvență/săptămână – sâmbătă

Olanda

– Eindhoven – 3 frecvențe/săptămână – marți, joi și sâmbătă

Belgia

– Charleroi – 5 frecvențe/săptămână – marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică

CITEȘTE ȘI

Aeroportul Cluj REIA ZBORURILE spre Italia și Franța

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter