Actualitate

Ce măsuri de relaxare intră în vigoare astăzi? Activitățile care rămân în continuare interzise

Guvernul a modificat, miercuri, hotărârea privind starea de alertă, fiind introduse noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară.

Ce măsuri de relaxare intră în vigoare azi? Activitățile care rămân în continuare interzise Ce măsuri de relaxare intră în vigoare azi? Activitățile care rămân în continuare interzise

Astfel, s-a mărit de la 6 la 10 numărul persoanelor care pot practica sportul în aer liber în grup, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a precizat Dancă, după şedinţa Executivului.


Activități de training și workshop-uri, cu maxim 20 de persoane

El a spus că va fi permisă desfăşurarea „activităţilor de training-uri şi workshop-uri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane”.

„De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a mai spus Dancă.


Restaurantele, sălile de spectacol și locurile de joacă rămân închise

În continuare rămân închise restaurantele interioare, locurile de joacă din parcuri, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi piscinele interioare.

CITEȘTE ȘI


Cercetător clujean, despre coronavirus: „Cei care spun că virusul e o exagerare fac propagandă pentru crimă”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter