Actualitate

Centrul Clujului se va umple iar de flori. Strada Potaissa se transformă în „Piața cu flori altfel” la începutul lunii iulie

„Piața cu flori altfel”, așteptat de toți clujenii, a fost amânat în acest an, dar organizatorii au anunțat că vor reveni în forță la începutul lunii iulie. „Piața cu flori altfel” își va deschide iar porțile pe strada Potaissa, însă în condiții de siguranță.

Potaissa - Piața de Flori Potaissa - Piața de Flori

Strada Potaissa se va transforma pentru al patrulea an în „Piața de flori altfel” a orașului în perioada 6-12 iulie, în intervalul orar 17-21.

„Piața cu flori altfel”, într-o variantă mai restrânsă

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, „Strada Potaissa - Piața de flori altfel” se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente, pentru ca toți cei implicați să fie în siguranță.


„Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar și ne vom asigura că toate măsurile de ordine și securitate vor fi urmate. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut, un experiment care, din păcate, nu poate fi făcut în condiții sigure în acest moment", spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa.

Doar flori, fără momente artistice

Astfel, Piața de flori altfel va fi deschisă doar în intervalul orar 17-21 în fiecare zi între 6-12 iulie, accesul va fi liber și nerestricționat pentru toți cei care se vor supune controlului temperaturii la intrare și vor purta în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative, iar în cadrul evenimentului normele de distanțare socială vor fi aplicate și monitorizate constant.


CITEȘTE ȘI:

Pandemia a „ascuns” florile. Strada Potaissa se va umple iar de culori, dar nu se știe când

Spre deosebire de alți ani, nu vor exista momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de piață de flori și pe decorarea străzii.


Piața cu flori online

Fiindcă proiectul Strada Potaissa – Piața cu flori a fost lansat cu scopul de a ajuta micii producători de flori, în primăvara acestui an, când toate evenimentele au fost anulate, Asociația Daisler a mutat piața în mediul online din același considerent.

În magazinul de pe platforma www.stradapotaissa.com sunt reuniți producătorii care au luat parte în trecut la crearea evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”.


CITEȘTE ȘI:

„Potaissa, piața cu flori” se mută în mediul online

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, ONG lansat în 2016 la Cluj-Napoca pentru accelerarea procesului de dezvoltare urbană prin metode și inițiative creative.


Asociația Daisler a mai lansat proiectul Lights On Romania – festivalul de light art care a adus instalațiile de lumină în atenția publicului larg, fie că vorbim în Cluj-Napoca de tentaculele imense montate pe Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, de Gaia – montată în clădirea The Office, de Museum of the Moon montată în iarna lui 2018 în interiorul Bisericii Piariste sau de emoționantul dialog Mi-e Dor De Tine – Și Mie – Te Aștept dintre Londra, Cluj-Napoca și București.

CITEȘTE ȘI:

Clujul va fi luminat în mod inedit. Lights ON - ediția a cincea a concursului de iluminat festiv

Ultimele Stiri
abonare newsletter