Actualitate

Pandemia a „ascuns” florile. Strada Potaissa se va umple iar de culori, dar nu se știe când

În ultimii ani, în această perioada, strada Potaissa prindea viață datorită florilor. Din cauza pandemiei, strada va rămâne momentan doar cu pavajele și zidurile ei, dar va păstra vie amintirea zâmbetelor și florilor colorate. Organizatorii spun însă că Potaissa va deveni iar o grădină, în cel mai scurt timp.

Potaissa - Piața de Flori Potaissa - Piața de Flori

Încă de la începutul pandemiei, evenimentele au avut de suferit. Printre ele, și Potaissa-Strada cu Flori, un eveniment care anul acesta ar fi trebuit să ajugă la cea de-a patra ediție.

Piața cu flori nu e tot piață?

În momentul de față lucrurile sunt neclare, dar organizatorii fac tot ce le stă în putință pentru ca producătorii de flori să revină iar în centrul Clujului, iar clujenii să se bucure de ele.


„Din cauza pandemiei nu am putut face până acum. S-au blocat toate și noi avem nevoie de aprobarea autorităților. În momentul de față, lucrurile nu sunt foarte clare pentru o piață de flori. Am depus o cerere și urmează să vedem în ce condiții putem organiza evenimentul. Noi suntem încadrați la evenimente precum târguri și expoziții. Urmează să ne întâlnim cu reprezentanții Primăriei să vedem cât va dura până vom putea desfășura. Noi am anunțat producătorii să se înscrie, iar după aceea vom reveni cu un anunț”, a declarat Andi Daislzer, inițiatorul proiectului.

Motivul pentru care „Piața de flori altfel” nu a putut să fie organizată este o eroare legislativă. În timp ce în Piața Mihai Viteazu sau în Piața Hermes se comercializează fructe și legume fără nicio problemă, o piață cu flori nu se încadrează în aceste condiții.


Astfel, în funcție de decizia pe care o vor lua autoritățile, organizatorii vor putea pune la cale evenimentul.

„Păstrăm vie dorința revederii cu toți vecinii și cu tine, cel sau cea care, la fel ca noi, a simțit de fiecare dată că pe Strada Potaissa lucrurile se mișcă și se întâmplă puțin altfel, că e un loc al toleranței, al înțelegerii și al dialogului. Așa cum ne-am imaginat mereu că trebuie să fie spațiul public. Strada Potaissa se va transforma încă o dată în acel loc idilic, la o dată pe care o vom anunța (sperăm) în curând. Până atunci, să nu uităm să fim pe unde mergem și pe unde suntem la fel de toleranți, înțelegători și deschiși dialogului, pe cât am fost de fiecare dată pe Strada Potaissa”, au transmis organizatorii.


Piața cu flori online

Fiindcă proiectul Strada Potaissa – Piața cu flori a fost lansat cu scopul de a ajuta micii producători de flori, în primăvara acestui an, când toate evenimentele au fost anulate, Asociația Daisler a mutat piața în mediul online din același considerent.

În magazinul de pe platforma www.stradapotaissa.com sunt reuniți producătorii care au luat parte în trecut la crearea evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”.


CITEȘTE ȘI:

„Potaissa, piața cu flori” se mută în mediul online

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, ONG lansat în 2016 la Cluj-Napoca pentru accelerarea procesului de dezvoltare urbană prin metode și inițiative creative.


Asociația Daisler a mai lansat proiectul Lights On Romania – festivalul de light art care a adus instalațiile de lumină în atenția publicului larg, fie că vorbim în Cluj-Napoca de tentaculele imense montate pe Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, de Gaia – montată în clădirea The Office, de Museum of the Moon montată în iarna lui 2018 în interiorul Bisericii Piariste sau de emoționantul dialog Mi-e Dor De Tine – Și Mie – Te Aștept dintre Londra, Cluj-Napoca și București.

CITEȘTE ȘI:

Clujul va fi luminat în mod inedit. Lights ON - ediția a cincea a concursului de iluminat festiv

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter