Actualitate

Directorul TIFF, revoltat de anularea festivalurilor: „Nu există scheme de sprijin la nivel național pentru acești oameni”

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, s-a arătat nemulțumit de faptul că festivalurile clujene au fost amânate pe viitor, gândindu-se la toate persoanele care ar fi muncit și și-ar fi câștigat existența pe perioada festivalurilor.

Tudor Giurgiu, directorul TIFF. FOTO: Lucien Samaha Tudor Giurgiu, directorul TIFF. FOTO: Lucien Samaha

Tudoriu Giurgiu nu se gândește doar la organizatorii care pierd bani, ci și la oamenii care munceau la festivalurile Clujului, în contextul în care aceste au au fost amânate, iar oamenii au rămas fără un job. 

CITEȘTE ȘI: TOATE FESTIVALURILE mari din Cluj au fost ANULATE!

„Pe lângă faptul că anul ăsta nu vor exista festivalurile mari de muzică deja intrate în calendarul tuturor, gîndul meu merge la mulți colegi și prieteni (din Cluj, mai ales), majoritatea freelanceri, care începeau vara muncind la TIFF, apoi la Electric, Neversea, Untold, unii și la Jazz in the Park. Șoferi, constructori, oameni specialiști în logistică, personal tehnic, etc. Nu știu ce planuri B și-au făcut, știu însă că nu există scheme de sprijin la nivel național prin care acești oameni să fie ajutați să treacă peste o perioadă complicată din punct de vedere financiar. Fără ei, fără experiența și dedicarea lor, toate festivalurile noastre nu s-ar putea face și nu ar ieși la nivelul de excelență cu care am ajuns să ne mândrim", a scris Tudor Giurgiu pe Facebook. 


TIFF este singurul dintre marile festivaluri organizate în Cluj care rămâne în picioare în acest an. Organizatorii au declarat că TIFF-ul va fi organizat cu siguranță în acest an, probabil în prima jumătate a lunii august, cu respectarea măsurilor de siguranță.

CITEȘTE ȘI: TIFF se va desfășura anul acesta! Când va avea loc festivalul?

 


 

abonare newsletter