Actualitate

Adevărul nespus despre orez. Orezul conține o substanță care îl face toxic

Orezul este una dintre cele mâncărurile preferate ale românilor, fiind o garnitură excelentă pentru carne, ușor de preparat și gustos. Însă ce nu știu mulți este că orezul conține o substanță care îl face toxic.

Orezul, un aliment periculos pentru sănătate Orezul, un aliment periculos pentru sănătate

Românii consumă mult orez, dar și produse pe bază de orez. Totuși, acest aliment care se găsește în casele tuturor românilor nu este cel mai sănătos și poate afecta sănătatea dacă nu este consumat moderat.

Nu trebuie contestat faptul că orezul are multe avantaje mari pentru sănătate. Totuși, la fel ca în cazul majorității lucrurilor, trebuie consumat cu moderație din cauza arsenicului pe care îl conține.


De ce este orezul periculos pentru oameni?

Studiile în ceea ce privește alimentația arată că orezul are un nivel nesigur de arsenic. Un studiu a sugerat că unul din cinci pachete de orez conține niveluri potențial dăunătoare ale substanței toxice, în timp ce altele au raportat îngrijorarea pentru nivelurile de arsenic din laptele de orez și orez pentru copii.

Orezul este toxic dacă nu este consumat moderat

Deși există un risc relativ mic de orez ciudat care provoacă orice rău de lungă durată, consumul de niveluri ridicate de arsenic a fost legat de cancer.

Orezul acumulează mai mult arsenic decât alte culturi alimentare. De fapt, este cea mai mare sursă alimentară de arsenic anorganic, care este forma mai toxică.


Există numeroase produse care sunt făcute pe bază de orez: lapte de orez, cereale pe bază de orez, sirop de orez, batoane de cereale care conțin orez.

CITEȘTE ȘI: Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 


CITEȘTE ȘI: Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter