Actualitate

Miracole în județul Cluj! O familie cu trei copii a primit o casă de la oameni cu suflet mare - FOTO

O familie compusă din doi părinți tineri și trei copii, care au înfruntat numeroase greutăți de-a lungul anilor, au primit o nouă șansă. Au primit o casă numai a lor!

O familie din Dej s-a aflat într-o situație îngrozitoare. Doi tineri frumoși, îndrăgostiți, cu trei copii, dintre care doi bolnavi se descurcau greu. Băiatul cel mare, deși are doar opt ani, a văzut deja ce înseamnă boala, ce înseamnă să treci printr-o operație și să stai internat în spital. A fost nevoie de o operație crea, fiind diagnosticat cu hidrocefalie. Fratele mijlociu suferă de astm, iar cel mic are doar opt luni. Cu toate acestea sunt copii, sunt veseli și le place să se joace, iar părinții lor vor să aibă o copilărie fericită.

Fără un acoperiș deasupra capului

Părinții nu au un venit stabil, iar de curând au aflat că trebuie să își părăsească locuința în care stăteau cu chirie. Povestea lor au aflat-o voluntarii de la „Vă ajutăm din Dej”, care, încercând să ajute în lupta împotriva COVID-19, i-au ajutat și pe ei. În acel moment, tinerii și copiii lor riscau să rămână fără un acoperiș deasupra capului.


„Noi i-am ajutat cum am știut mai bine. Din păcate, necazul lor nu se oprește doar la faptul că sunt bolnăviori și părinții nu au un venit stabil. Locuiesc într-o căsuță, pe vârf de deal, cu chirie. Și și-ar mai permite să plătească în continuare bănuții, ca să își știe copilașii la adăport, doar că proprietarul căsuței are alte planuri și i-a anunțat că în maxim două săptămâni trebuie să elibereze proprietatea”, povestea Katea Petrov, unul dintre voluntarii „Vă ajutăm din Dej” în urmă cu două săptămâni.

Voluntarii au cerut ajutorul oamenilor, iar ajutorul nu a întârziat. A venit în cel mai scurt timp, în toate formele sale.


Căsuță pentru o familie

Așadar, în cel mai scurt timp, ajutorul a apărut, iar voluntarii au reușit să găsească o casă pentru familie. Casa însă a avut nevoie de renovări, iar tatăl a fost cel care a muncit cel mai mult, pentru a fi gata locuința înainte să expire cele două săptămâni până trebuiau să elibereze casa.

„Cu inima plină de bucurie vă spuneam că am găsit o căsuță pentru cei trei frățiori și părinții lor. Ionuț, tăticul celor trei frățiori, este foarte harnic și cu ajutorul vostru, al tuturor, speră că până la sfârșitul săptămânii să îi poată aduce pe cei mici alături de el”, anunțau voluntarii „Vă ajutăm din Dej” în urmă cu o săptămână.


Când oamenii cu suflet bun se adună, se întâmplă miracole

Zeci de persoane, pe lângă  voluntari, au sărit în ajutorul familiei cu trei copii. Unii au donat bani, alții materiale de construcție, iar alții mobilier și, încet, casa care avea nevoie de renovări a devenit „acasă” în doar două săptămâni.

„Două săptămâni, atât au trecut de când am cerut prima dată ajutorul pentru ei. Două săptămâni în care am descoperit oameni minunați, oameni care nu s-au gândit de două ori înainte să spună DA cu tot dragul. Oameni care nu au cerut prea multe explicații, pentru că au înțeles imediat că suntem contra cronometru și nu putem să ne învâtim în cerc, oameni care făcând bine altora se simt mai împliniți”, a spus Katea Petrov.


Astfel, datorită unor voluntari cu suflet mare și datorită unor oameni care au vrut bine și au sărit în ajutorul lor, povestea are un final fericit. Casa a fost renovată, iar familia s-a mutat în locul pe care acum îl numesc „acasă”.

„Nu ne ajung cuvintele să vă spunem bucuria lor. Nu ne ajung cuvintele să vă spunem bucuria noastră. Pentru ei, pentru sclipirea din ochii celor mici și pentru zâmbetul lor am uitat pentru două săptămâni de noi. A fost greu, dar nu ne plângem, pentru că merită!”, au transmis voluntarii.


 

CITEȘTE ȘI: O fetiță de 12 ani care are grijă de doi nepoți are șansa să învețe. A primit o tabletă de la oameni inimoși

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter