Actualitate

Variantele de legătură la Centura Metropolitană așteaptă undă verde de la CNAIR

Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că variantele de legătură la centura metropolitană așteaptă avizul Companiei Naționale de Admininstrare a Infractructurii Rutiere (CNAIR).

Variantele de legătură a Centurii Metropolitană așteaptă undă verde de la CNAIR Variantele de legătură a Centurii Metropolitană așteaptă undă verde de la CNAIR

Traseul centurii a fost avizat de CNAIR anul trecut, urmând ca aceasta să ofere avizul și pentru variantele de legătură cu cartierele clujene.

„Colegii mei sunt la CNAIR să obțină avizul pentru variantele de legătură la centura metropolitană, variante de legătură la centură din Sopor, Frunzișului, Borhanci. Traseul a fost avizat anul trecut, acum trebuie avizate și variantele de legătură. S-a lucrat intens și se lucrează la acest proiect. De asemenea, merge foarte bine și proiectul pentru studiile de fezabilitate la metrou și tren metropolitan. Cu aceste proiecte de infrastructură mari zona noastră de dezvoltare va fi practic de la Huedin până la Dej și de la Cluj până la Turda. Centura ne va permite să venim de la Gilău pe malul Someșului, Florești, până la intrarea în Cluj, unde va fi un pasaj suprateran până la capătul liniei de tramvai, apoi mai departe prin Făget și vom putea ajunge practic la capătul orașului pe această centură”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.


Centura Metropolitană va avea o lungime totală de 38 kilometri iar alocarea financiară de la Comisia Europeană este de 150 de milioane de euro. Acești bani vor putea fi utilizați până în anul  2023. Potrivit reprezentanților platformei de monitorizare a infrastructurii Pe Unde Merg, costul final pentru implementarea proiectului va fi de peste 250 milioane de euro.

În Master Planul General de Transport al României, Centura Metropolitană (Etapa I) este prevăzută cu 4 benzi de circulație cu o lungime totală aproximativă de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezintă drum nou, iar 7,5 km modernizare drum existent sau drum nou. Drumurile de legătură (Etapa II) propuse conform PUG sunt în lungime totală aproximativă de 33,6 km drumuri noi sau modernizare de drumuri existente.


CITEȘTE ȘI

După SOS Parcul Est, SOS Făget! Activiștii clujeni, îngrijorați de Centura Metropolitană

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter