Actualitate

Și tu poți fi CETĂȚEANUL EUROPEAN al anului! Ce poți face, ce poți câștiga?

În fiecare an, Parlamentul European acordă „Premiul cetățeanului european”.

Și tu poți fi CETĂȚEANUL EUROPEAN al anului! Ce poți face, ce poți câștiga?

Pot să își depună candidatura pentru Premiul cetățeanului european cetățeni, grupuri de cetățeni, asociații sau organizații, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza un alt cetățean ori grup sau o altă asociație ori

Acest premiu este o distincție pentru realizări excepționale în următoarele domenii:


- proiecte pentru promovarea unei mai bune înțelegeri reciproce și a unei integrări mai puternice între cetățenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene;

- proiecte care presupun cooperarea culturală transfrontalieră sau transnațională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european;


- proiecte legate de Anul european în curs; 

- proiecte prin care se dă o expresie concretă valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.


organizație pentru acest premiu. Deputații în Parlamentul European au dreptul să facă nominalizări – câte una per deputat în fiecare an.

Dat fiind contextul excepțional din acest an, Parlamentul European a decis prelungirea termenului-limită de depunere a candidaturilor/prezentare a nominalizărilor până la sfârșitul lunii iunie. Pe lângă domeniile enumerate mai sus, organizațiile și cetățenii sunt încurajați să nominalizeze și proiecte care au legătură cu lupta împotriva pandemiei de coronavirus.


„Cetățenii, grupurile, asociațiile și organizațiile sunt invitate să aplice sau să nominalizeze proiecte care se ocupă de lupta împotriva COVID-19, inițiative ale europenilor obișnuiți, ale eroilor de zi cu zi, și care ajuta acolo unde e nevoie și promovează solidaritatea, valoare deja consacrata de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dar și alte valori precum demnitatea, egalitatea, justiția, drepturile și libertățile cetățenilor. Premiul Cetățeanului European devine astfel o oportunitate excelentă de a recunoaște aceste inițiative deosebite, de a le încuraja și de a arăta importanța solidarității în timpul crizei COVID-19 și nu numai”, a transmis europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

Pentru a vă depune candidatura sau pentru a nominaliza pe cineva, faceți clic aici. Regulamentul și normele privind Premiul cetățeanului european puteți găsi aici.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter