Actualitate

Boc, despre pistele de pe Strada Ferdinand: „Nu este marcajul final”. Ce lățime vor avea din iulie

Primarul Emil Boc a adus clarificări cu privire la pistele de biciclete de pe Strada Ferdinand, după ce mai mulți clujeni s-au plâns că acestea sunt prea înguste.

Boc, despre pistele de pe Strada Ferdinand: „Nu este marcajul final”. Ce lățime vor avea din iulie Boc, despre pistele de pe Strada Ferdinand: „Nu este marcajul final”. Ce lățime vor avea din iulie

Edilul Clujului a arătat că pistele de biciclete care sunt acum marcate pe Bulevardul Regele Ferdinand sunt doar temporare, iar marcajele finale vor fi făcute în luna iulie.

„E bine să știe că nu este marcajul final. Acest marcaj va fi finalizat în luna iulie, când se vor marca toate acele elemente care astăzi au aspect temporar. Pistele de Biciclete vor avea peste un metru în marcajul final, iar partea dinspre Central înspre Piața Unirii va fi o bandă pentru transportul în comun unde vor avea acces și bicicliștii. Acest lucru va fi rezolvat odată cu marcajele finale”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție la o emisiune.


Clujenii, foc și pară când au văzut pistele

Cu câteva zile în urmă, deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru arăta că lumea s-a enervat când a văzut pistele înguste pe strada recent modernizată. Deocamdată, pistele actuale sunt doar provizorii. Nerespectând proiectul inițial, ele vor fi lărgite.

„Probabil că dacă proiectantul nu insista să se lărgească, Primăria ar fi mers pe această variantă”, susține parlamentarul clujean, care spune că vestea proastă pentru bicicliști este alta. Municipiul Cluj-Napoca a ratat ocazia, în timpul stării de urgență și a izolării, să regândească designul urban din perspectiva mobilității.


Reamintim că proiectul de reabilitare a străzii Regele Ferdinand a demarat în vara anului trecut, iar o parte din lucrări au fost finalizate până la 1 decembrie. Valoarea totală a contractului pentru reabilitarea străzilor Regele Ferdinand, Émile Zola, Sextil Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului CEC se ridică la 15,3 milioane lei (fără TVA).

CITEȘTE ȘI


Bicicliștii se înghesuie pe pista îngustă de pe Regele Ferdinand: „Nu asta e vestea proastă”

 

Pistă pe malul Someșului între Cluj și Florești? „Administrațiile Boc și Șulea n-au făcut nimic!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter