Actualitate

Biserică VANDALIZATĂ. Ce mesaj a vopsit pe lăcașul sfânt un român sătul de slujbele difuzate la boxe

Pereții unei biserici au fost vandalizați de o persoană care nu mai vrea să audă slujbele difuzate la boxe.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Mesajul a fost scris pe peretele bisericii din localitatea maramureșeană Tăuții Măgherăuș. Fotografia a fost postată pe Facebook de Radu Oltean alături de mesajul:

„O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ţi-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriaşii mai cucernici. Cei care comentau sau rugau preoţii să mai taie volumul Sfintei Liturghii li se replica că majoritatea oamenilor se bucură să aude dumnezeieştile cântări şi să-şi pună termopane dacă nu le place. Iată că într-un orăşel din apropierea oraşului Baia Mare, Tăuţii-Măgherăuş, unde enoriaşii se săturaseră să tot asculte slujbele la difuzor, dat la maxim (se auzea şi la 2 km distanţă), cineva, cu simţ civic, probabil personificarea furiei întregului cartier, a lăsat un mesaj pe Sf. Lăcaş”,a scris Radu Oltean pe contul său de Facebook.


Polițiștii îl caută pe făptaș

Cazul de vandalism a ajuns și în atenția autorităților: „La data de 3 mai, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi că peretele exterior al unei biserici din oraş a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 1.500 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale”, a informat IPJ Maramureş.

CITEȘTE ȘI


Plăcuță bilingvă vandalizată! Numele în maghiară a unui sat, mâzgălit cu vopsea neagră

abonare newsletter