Actualitate

Un an fără corigenți. Ministrul Educației: „Dacă pe primul semestru are medie sub 5, nu supunem copilul unui risc”

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță o măsură fără precedent: elevii cu medie sub 5 pe semestrul I pot să-și anuleze notele slabe prin simpla activitate din această perioadă.

Un an fără corigenți. Ministrul Educației: „Dacă pe primul semestru are medie sub 5, nu supunem copilul unui risc” Un an fără corigenți. Ministrul Educației: „Dacă pe primul semestru are medie sub 5, nu supunem copilul unui risc”

Monica Anisie a declarat că-i asigură „pe copii că trebuie să fie liniștiți” și a explicat că dacă pe primul semestru copilul are o medie sub 5 are posibilitatea să dea o lucrare,să facă un proiect sau să fie apreciat pentru activitatea online, pentru a scăpa de coringență.

„Dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online”, a declarat ministrul Educației la Național TV.


Întrebată dacă asta este o măsură astfel încât elevul respectiv să nu devină corigent, Anisie a răspuns: “Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru“.

CITEȘTE ȘI


Mediile din liceu pot fi criteriu de admitere la facultate

 

abonare newsletter