Educație

Mediile din liceu pot fi criteriu de admitere la facultate

Mediile din liceu pot fi criteriu de admitere în facultate, potrivit unui ordin de ministru publicat vineri seara.

Mediile din liceu pot fi criteriu de admitere la facultate Mediile din liceu pot fi criteriu de admitere la facultate

Pentru calculul mediei de admitere la facultate pot fi luate în considerare mediile din liceu sau alte „criterii specifice” care pot fi decise de universități, prevede Ordinul de ministru 4.205 din 6 mai 2020 publicat în Monitorul Oficial.

Până acum, doar notele de la probe sau media Bacalaureatului puteau fi incluse în calculul mediei generale de admitere. Schimbarea este că acum media sau notele de la Bacalaureat devin opționale în calculul mediei de admitere, potrivit Edupedu.ro.


Mediile din liceu, criterii de admitere la facultate

„La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licență, în baza autonomiei universitare, pot fi luate în considerare media de la discipline din anii de studii liceale, notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat sau alte criterii specifice, conform metodologiei proprii a instituției de învățământ superior”, se arată în ordinul de ministru.

Concursul de admitere poate fi susținut și online

”Organizarea concursului de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare se poate desfășura și online, instituțiile de învățământ superior având obligația să-și prevadă în metodologia proprie și această modalitate de admitere”, se mai arată în documentul citat.


Dispar copiile legalizate din dosarele de admitere,

”Din componența dosarului de concurs, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, se elimină cerința de depunere a copiilor legalizate ale documentelor, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către persoana/persoanele care are/au atribuții desemnate în acest sens. Prin excepție, pentru constituirea dosarului de concurs aferent anului universitar 2020 – 2021 se poate realiza înscrierea online prin încărcarea documentelor de către candidați cu asumarea responsabilității de către aceștia cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale scanate și cele originale”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI


Proceduri simplificate pentru admitere! Cum vor fi evaluati candidatii la facultate

abonare newsletter