Actualitate

Viorel Cataramă are dosar penal, după ce a mers într-o comunitate cu zeci de bolnavi cu coronavirus ca să se infecteze

Un dosar penal a fost deschis pe numele omului de afaceri Viorel Cataramă, după ce acesta s-a dus voluntar într-o comunitate cu peste 70 de bolnavi, pentru a se infecta cu coronavirus.

Viorel Cataramă are dosar penal, după ce a mers într-o comunitate cu zeci de bolnavi cu coronavirus ca să se infecteze Viorel Cataramă are dosar penal, după ce a mers într-o comunitate cu zeci de bolnavi cu coronavirus ca să se infecteze

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunțat vineri deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce politicianul și om de afaceri Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățisat cu un bărbat infectat cu noul coronavirus.

Viorel Cataramă a scris o postare pe pagina sa de Facebook, în care arată că a mers într-o comunitate cu un număr mare de pacienți cu coronavirus, pe care i-a îmbrățișat și cu care a socializat, în încercarea de a se infecta la rândul său cu acest virus.


„Am fost in localitatea Bărbulești din judetul Ialomița, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus; m-am îmbrățișat cu mai multi cetățeni de etnie romă, am socializat, după care m-am izolat acasă”, a scris Cataramă pe Facebook.

Soția sa, medic de profesie, a plecat de acasă

Într-un mesaj anterior, politicianul a spus, pe contul său de socializare, că intenționează să se infecteze voluntar cu COVID-19, iar ca urmare a gestului său, soția sa, medicul Adina Alberts a anunțat că pleacă de acasă.


”Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente.” a explicat Alberts.

CITEȘTE ȘI


Un cunoscut om de afaceri român vrea să se infecteze cu coronavirus. A mers într-o comunitate cu zeci de bolnavi: „Am convingerea că nu voi păți nimic”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter