Actualitate

Primăria pune la bătaie peste 20 mil. lei pentru modernizarea unei școli din Cluj

A fost lansată licitația pentru modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga din Cluj-Napoca.

Primăria pune la bătaie peste 20 mil. lei pentru modernizarea unei școli din Cluj Primăria pune la bătaie peste 20 mil. lei pentru modernizarea unei școli din Cluj

Proiectul privind modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice, extindere corp C2, supraetajare imobil, construire sală de sport și amenajari exterioare la Școala Gimnaziala Nicolae Iorga a fost scos la licitație. Valoarea lucrărilor ajunge la 20.532.891 lei, bani proveniți, în mare parte, din fonduri europene. Valoarea cheltuielilor „diverse și neprevăzute” nu au fost incluse în valoarea estimată, această sumă fiind de 86.926,56 lei fără TVA. Criteriul de atriburie a contractului îl reprezintă prețul cel mai scăzut.

Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 2 iunie 2020, iar durata contractului este de un an și jumătate de la semnare.


Un nou corp de clădire, sală de sport  și 3 laboratoare

Obiectul investiției este creşterea calităţii procesului educaţional şi asigurarea accesului la educaţie obligatorie, motiv pentru care municipalitatea a decis construcția unui nou corp de clădire. Noul imobil este proiectat pentru 18 săli de clasă şi 3 laboratoare care vor permite accesul simultan la procesul educaţional, făcând posibilă desfăşurarea activităţii şcolare tot într-un singur schimb, cel de dimineaţă.

De asemenea, proiectul prevede și construirea unei săli de sport cu anexele necesare. Mai mult, în urma extinderii, numărul total de elevi va crește de 170 elevi, la aproximativ 450 elevi.


Proiectul va fi propus pentru finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

CITEȘTE ȘI 


Două școli din Cluj vor fi modernizate și extinse, cu peste 50 mil. lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter